Svijet oko nas 12.06.2017. 07:25. Zadnja izmjena: 12.06.2017. 07:29.

Velika nagradna igra

Televizor otišao u Domašinec, druga nagrada u Donji Pustakovec, a treća u Čakovec

S radošću smo našim vjernim čitateljima podijelili vrijedne nagrade iz velike igre sreće Lista Međimurje, povodom 65. godišnjice izlaska prvog broja novina. O vjernosti naših čitatelja svjedočio je i broj pošiljki od nekoliko tisuća!

Prema pravilima igre, izvlačenje omotnica s kuponima obavljeno je 26. svibnja u podne.

SREĆKOVIĆ BORIS

- To bi bilo jako, jako lijepo ako je to istina, da smo dobili TV! Svaka čast, fala vam lijepa u moje i u suprugino ime - bile su prve riječi 40-godišnjeg Borisa Lovrenčića iz Domašinca, osvajača prve nagrade u velikoj nagradnoj igri povodom "65 zlatnih let lista Međimurje". Obitelj Lovrenčić osvojila je SAMSUNG smart s ekranom od 127 (!) centimetara, koji darujemo u suradnji s čakovečkom tvrtkom Ronis.

Iako nam je zahvalio, još uvijek nije mogao vjerovati da je upravo on dobitnik. Isprva je mislio da su mu prijatelji namjestili podvalu, tj. lažni telefonski poziv. Na kraju nam je ipak povjerovao i u ponedjeljak, 29. svibnja preuzeo vrijednu nagradu.

- Mislio sam da se neko igra sa mnom, nisam bio siguran. Nisam se nadao nagradi. Išli smo supruga Biserka i ja jedan dan u Čakovec, ali smo pozabili ubaciti kuvertu. Biserka ju je drugi dan slala poštom. Inače, redovito igram nagradne igre koje organizira list Međimurje. Jednom davno dobio sam i bicikl. Naravno, redovito kupujemo Međimurje, svaki tjedan. Ja počnem čitati od zadnje stranice pa onda idem na crnu kroniku. Tražim i sadržaje iz Domašinca, ali prolistam i sve drugo - kaže Boris Lovrenčić. Ima sinove Patrika i Darija; obojica pohađaju Tehničku školu Čakovec.

Po struci je elektromehaničar, ali većinu radnoga vijeka odradio je kao skladištar. Rođen je u Gardinovcu, a u susjednom Domašincu je "za zeta". No, kako ne bi mislio da je došao samo uživati, na "slobodno korištenje" dobio je i traktor, plugove, tanjurače, sijačice... Nakon 15 godina u Domašincu, dodaje, dobio je i "vizu". - Obrađujemo dva hektara zemlje. Supruga ima obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo. Imamo svinje za osobne potrebe i sijemo kuruzu i pšenicu - ispričao nam je naš sretni dobitnik.

S prvonagrađenim Borisom je razgovarao naš novinar Izak Vrtarić koji mu je i donio sreću!

NIKAD DO SADA NISAM NIŠTA DOBILA

- Jako sam sretan što je moja baka osvojila prijenosno računalo. Pošto sam mlađi i bolje se razumijem u tehnologiju, podučit ću je kako da se njime koristi. Znam da jako voli Međimurje pa ću joj prvo pokazati kako može čitati vijesti na vašem portalu, uzbuđeno je rekao Adrian Kos (9) iz Čehovca, unuk Nade Kos (69) iz Donjeg Pustakovca koja je na nagradnoj igri Lista Međimurje osvojila drugu nagradu – prijenosno računalo marke HP. Računalo koje je osigurao H18 Megastore oduševilo je te, prije svega, iznenadio našu sretnu dobitnicu.

-Upakirala sam kupone u ružičastu kuvertu, osobno ih odnijela u Čakovec i ubacila u kutiju. Baš sam komentirala da nikad ništa nisam dobila i, eto, onda ste me nazvali i prenijeli mi radosnu vijest, s osmijehom na licu ispričala je naša sugovornica. Posebno ju raduje što je nakon 36 godina vjernosti dobila nagradu svojih omiljenih novina.
- Radila sam u poljoprivredi, prodavala odjeću iz Trsta, radila u Meisu...Vrlo rano ostala sam udovica s troje djece. Mučila sam se svakako, al' sam se nekako snašla.  Bez obzira na sve, uvijek sam čitala Međimurje. Nisam propustila ni jedan broj, naglasila je Nada. Svoj primjerak uvijek kupi već u ponedjeljak poslijepodne ili najkasnije u utorak ujutro, a čitanje joj, kaže, predstavlja pravi ritual.

- Malo teže hodam jer me bole noge, ali u dućan po novine uvijek odem. Obavezno skuham kavu, sjednem u hladovinu i počnem čitati. Najprije oko sat i pola listam, a onda se ponovo vraćam na ono što me posebno zanima. Najdraža rubrika mi je Glas javnosti, a volim pročitati i vijesti iz našeg kraja, događanja po Međimurju, priredbe...Ponekad se toliko udubim u čitanje da zaboravim skuhati ručak, dodaje. - Odsad će, zahvaljujući Listu Međimurje i sponzoru H18 Megastoreu, stalno biti ukorak s najnovijim vijestima. Jedva čekam da krenem istraživati. Radujem se što ću naučiti surfati i moći više komunicirati sa svojim drugim unukom Alexom koji živi u Italiji, zaključila je naša sugovornica.

Nadinu sretnu, ružičastu omotnicu s kuponima iz kutije sreće izvukla je novinarka Andreja Šmitran.

BICIKLINOM V GRAD

Naša novinarka Mateja Bajs sreću je donijela umirovljenicima iz Čakovca - Štefici i Ivanu Horvatu - koji su osvojili bicikl - sponzora Panex Dinamica.

Evo, što je dobitnik treće nagrade, Ivan Horvat (75) ispričao našoj novinarki: – Moja supruga Štefica je taman ujutro donijela najnoviji broj Međimurja koji sam polako, u hladovini, počeo listati, kazao je Ivan dodavši da ih je oboje nagrada jako razveselila. Naše novine pročitaju od prve do zadnje strane; Ivan najviše voli sport dok supruga Štefica obavezno riješi križaljku. Naš sugovornik je rodom iz Šenkovca, pa se, vidjevši novi bicikl, prisjetio i „kak` su se vozili negda“ iz Šenkovca u školu.

– Ovo su sad lijep, pravi moderni bicikli, s dobrim i velikim blatobranima. Dok sam se nekad davno vozio svaki dan biciklom u Školu učenika u privredi u Čakovec, za većih kiša, bio sam blatan od nožnog palca do kose, nasmijano je ispričao. Naš dobitnik je po zanimanju je limar, a radna mjesta je tijekom godina mijenjao.

– Štefica i ja kad smo išli u mirovinu kupili smo svaki sebi bicikl. Oni još nisu za baciti, no, stariji su, pa će ovaj novi dobro doći i sad ću se sigurno više voziti. Možda jesam u godinama, ali i dalje mogu biciklirati, kazao je ne mogavši se sjetiti je li ikad išta osvojio u nagradnim igrama. Nekad se bavio kuglanjem, a danas sa suprugom odmara i uživa radeći u vrtu i alatnici. – Sam svoj majstor, to mogu reći. Što god mi treba, zašrajfiti ili pofarbati – sve sam napravim, kaže Ivan, priznavši nam da je pomislio da ga netko zafrkava kad smo ga telefonski obavijestili od dobitku.

 – Štefica i ja Međimurje čitamo oduvijek i evo, vjernost se višestruko isplatila. Moramo pohvaliti novine, jer godinama dobivamo najbolje informacije o svemu što se događa u našem kraju, a sad smo dobili i novo prijevozno sredstvo, rekao je sretni dobitnik srdačno zahvalivši.