Svijet oko nas 21.10.2017. 22:49. Zadnja izmjena: 21.10.2017. 22:49.

Nedelišće

Tisuće posjetitelja na raskošnom jesenskom sajmu u dvorani MESAP

Dani zahvalnosti u sajamsku dvoranu MESAP-a u Nedelišću u subotu, 14. listopada privukli su tisuće posjetitelja. U najboljem svjetlu još su se jednom prikazale sve općinske udruge, pojačane gostima iz ostatka države i iz inozemstva. Kao i uvijek udruge žena ispekle su obilje kolača, spravile meso z'tiblice, sir s vrhnjem, pogače i brojne druge "huncutarije". Lovačko društvo Fazan iz Nedelišća kuhalo je bograč, ogranak UDVDR-a iz Nedelišća i ŠRD Amur pekli su ribice, trpeza DŠR-a Grabanice opet je bila prebogata ... bilo bi nemoguće pobrojati tko je sve častio posjetitelje.

- Ovo je sigurno naša najveća manifestacija, koja se danas održava četrnaesti puta zaredom. Danas imamo osamdesetak izlagača, ponosno je istaknuo načelnik Darko Dania, kojemu je ovo bila prigoda za ponovni susret s prijateljima - lokalnim čelnicima iz Dalmacije (s Čiova i Pašmana), Istre i Slovenije.

Martina Kofjač iz Turističke zajednice Općine Nedelišće, koja je organizirala Dane zahvalnosti, otkrila je da se razmišlja i o širenju manifestacije na dva dana. - Do posljednjeg trenutka smo primali prijave. Više ni ne stane izlagača i iduće godine vjerojatno ćemo seliti ispred dvorane.

Kulturno umjetnička udruga Seljačka sloga Nedelišće organizirala je zabavni program u kojem su nastupale mažoretkinje, dječji vrtići iz Nedelišća i brojni drugi.

Stigli Istrani, Mađari, Slovenci...

U Nedelišću su se predstavili gosti iz Zagorja, Istre, Dalmacije, Mađarske i Slovenije i obogatili manifestaciju.

- I naše udruge posjećuju njihove manifestacije, a to je ujedno i odlična poveznica u gospodarstvu. Želimo da nam iduće godine dođe još više gostiju, iz drugih krajeva, dodaje načelnik Darko Dania.