Svijet oko nas 13.07.2018. 14:23. Zadnja izmjena: 13.07.2018. 14:28.

Festival

Točno u podne počeo Forestland: Do nedjelje će Brezjem i okolicom odzvanjati glazba

Danas, 13. srpnja točno u 12 sati prvi su posjetitelji prošli kroz novi portal na ulazu na Forestland. Šuma, livada, priroda, jezera i glazba koja odjekuje malenim Brezjem razbit će idiličnu intimu malenog hrvatskog mjesta. Pred tisuće partijanera je 48 sati glazbe, performansa, festivala i čarobnog, drugačijeg svijeta šume i prirode. Na Forestland su prvi stigli najdalji putnici, Yaksa iz Tokia i Flash Finger iz Južne Koreje u pratnji slovenskog domaćina Avadoxa. Trojac koji je upravo rasturio Split i Hvar svoju će europsku turneju nastaviti upravo u Međimurju na Forestlandu.

Od petka do nedjelje Brezjem će odzvanjati glazba, a da sve protekne u savršenom redu pobrinula se cijela organizacijska vojska radnika. U samo nekoliko dana sagradi se, gotovo iz ničeg cijeli festivalski grad koji po završetku nestaje u manje od tri dana. Nekoliko kilometara ograda, na desetine umjetničkih instalacija, park, šetnice, bazeni i bonbon chill zona, mjesto punjenja baterija.

A punih baterija Forestland je otvorio Jonas Love A, mladi vancouverski DJ s brojnim nastupima u Koreji, Japanu i diljem Europe. No ono što svi čekaju nastupi su svjetskih zvijezda, regionalnih artista i odličnih DJ-a kojih na Forestland-u neće nedostajati. Čak 63 artista nastupat će na tri pozornice kroz 48 sati. Sa preko stotinu milijuna “playova” stiže nam Zonderling i njegov Crazy, direktno s A state of Trance dolazi Mark Sixma, jedan od najsviranijih artista u trance svijetu, u petak nastupaju Petar Dundov, Avadox, dolazi nam Dekova, Lawrence Apaga i još mnogi, mnogi drugi.

Pogledajte satnicu festivala, dođite na Forestland i doživite šumu i ljeto. Ulaznice po 100kn potražite na vratima šume, u Brezju.

Izvor: kb