Svijet oko nas 27.02.2019. 07:56. Zadnja izmjena: 27.02.2019. 07:56.

Gorčki svati

U Goričanu fašničko slavlje u dva dana

U Goričanu se za ovaj vikend priprema tradicionalni fašnik "Gorčki svati", ove godine u dvodnevnom programu. U subotu, 2. ožujka, program počinje okupljanjem maski u društvenom domu u 19 sati, one će oko 20 sati dobiti redne brojeve pod kojima će se kasnije predstaviti na pozornici. Izbor najbolje maske bit će obavljen oko 21 sat, a nastavit će se zabavom do jutarnjih sati uz svirku sastava Frikovi.

Svečanost proglašenja ostavlja se za nedjelju, 3. ožujka – svi prijavljeni zamaskirani okupit će se u 13 sati kod tvrtke Euroklima i u povorci, predvođeni „Gorčkim svatima”, krenuti prema društvenom domu. U kratkom zaustavljanju kod kapele svetog Florijana bit će održana prošnja mlade, a samo vjenčanje u društvenom domu – nakon toga slijedi finale dvodnevnog fašnika, proglašenje najoriginalnije dječje maske i maske za odrasle. Tijekom cijelog programa u nedjelju će se besplatno dijeliti svježe krafne, kuhano vino i topli čaj.

Organizator je za najbolje maske pripremio privlačne nagrade, za prvo mjesto 4 tisuće kuna, za drugo 1.500, a za treće 500 kuna, a uz to i neke utješne nagrade.