Svijet oko nas 11.07.2017. 12:52. Zadnja izmjena: 11.07.2017. 12:54.

Akcija prikupljanja donacija

Udruga za zaštitu mačaka Sklonište dobrote: Druži se, uči i doniraj!

Udruga Sklonište dobrote u subotu, 15. srpnja, organizira druženje i prikupljanje donacija u parku u Čakovcu. Svi koji povremeno sa svojim mačkama dijele čokoladu svakako bi trebali doći između 10 i 14 sati i riješiti se tih loših navika. Volonteri udruge educirati će zainteresirane upravo o hrani koja je otrovna za mace, a vlasnici je nepromišljeno uključuju u prehranu svojih ljubimaca. Osim prehrane, volonteri će vas upoznati sa radom udruge, predstaviti neke od štićenika i educirati o pravilnoj skrbi mačaka, kastraciji i potruditi se odgovoriti na sva vaša pitanja vezana uz mačke.

Posjetitelji će, u zamjenu za donaciju, moći izabrati neki od zanimljivih modnih dodataka poput majca i šalica inspiriranih macama, ali i igračke i grebalice za svoje ljubimce. Također mogu donijeti hranu, pijesak, vitaminske paste, zdjelice, transportere i deke kako bi se sve mace o kojima skrbe volonteri udruge osjećale sretno i sigurno.

Osim edukativnog sadržaja, mačkoekipa se ovaj put potrudila pripremiti vam i nešto za ubaciti u usta! U zamjenu za simboličnu donaciju moći ćete okusiti neke mačko keksiće (za ljude), a volonteri će popodne u 16:00 h pripremiti vrhunsku vegansku kotlovinu. U ponudi će biti i rashaleđni ljetni voćni deserti za one koji se pripremaju za plažu J, a sve ćete to moći zalijati sa hladnim sokom, pivom ili vinom!

  • Ciljevi akcije su prikupiti što više hrane, pijeska i novčanih donacija kako bi volonteri mogli nastaviti sa radom. Udruga trenutno brine o više od 120 mačaka na skrbi, od kojih su neke teško bolesne i zahtjevaju posebnu pažnju. Osim prikupljanja sredstava za spašene mace, cilj je educirati nove buduće vlasnike mačaka ili već one koji to jesu kako pravilno brinuti o macama, te sve građane upoznati na koji način oni mogu pridonjeti smanjenju broja napuštenih mačaka!

Postanite kumovi macama i na taj način pomozite radu udruge! Svaki kum i svaka kuma će dobiti na poklon plišanog mačka u znak zahvale! Ukoliko ne možete prisustvovati akciji donacije pozivamo vas da uplatite donaciju na IBAN: HR9623400091110790897 s naznakom „za mace“ i pomognete na taj način!

Sve novosti vezane za akciju pratite na eventu na facebook-u!