Svijet oko nas 23.04.2016. 09:05. Zadnja izmjena: 23.04.2016. 09:13.

World Cleanup

Uspješno provedena akcija "Zelena čistka"

Velika akcija čišćenja odlagališta otpada pod nazivom „Zelena čistka“, koja se u Hrvatskoj organizira kao dio svjetske akcije World Cleanup ("Očistimo svijet") i ove godine održala se u gradu Čakovcu. Spomenuta akcija provedena je na Dan planeta Zemlje, 22. travnja s početkom u 9 sati.

U ovu ekološku kampanju koja okuplja volontere i nastoji podignuti svijest o važnosti očuvanja okoliša, uključili su se i učenici sedmih razreda osnovnih škola kojima je osnivač Grad Čakovec (I., II., III. OŠ Čakovec, COO Čakovec, OŠ Ivanovec i OŠ Kuršanec). Kako bi nagradio učenike za sudjelovanje u akciji, Grad Čakovec isplatit će svakom razredu petsto kuna kao pomoć za troškove nadolazećeg maturalnog putovanja.

Akcija se, osim kod čakovečkih osnovnih škola, provodila i na drugim lokacijama, a gradonačelnik Stjepan Kovač obišao je osnovnoškolce koji su čistili površinu u Ulici Ivana Gorana Kovačića u Čakovcu. Gradonačelnik Kovač pozvao je sve građane na savjesnost i ekološku osviještenost, kako bi se u budućnosti smanjila količina nepravilno odloženog otpada.

Provedbi akcije „Zelena čistka“ pridružili su se i mjesni odbori Grada Čakovca, koji će s ovim volonterskim projektom završiti u subotu, 23. travnja.