Svijet oko nas 29.08.2019. 13:15. Zadnja izmjena: 29.08.2019. 13:20.

Mursko Središće

Uz pjesmu i po koju suzu vlč. Antekolović u mirovinu

Dubok je trag ostavio u Župi Marije Kraljice i sv. Ladislava u Murskom Središću župnik, vlč. Tomislav Antekolović, koji je službovao tu u posljednoj dekadi svoje aktivne svećeničke službe.

Na misnom slavlju u nedjelju, 18. kolovoza, vlč. Antekolović oprostio se od članova župne zajednice čijem je razvoju iznimno doprinio kako kroz obnovu i gradnju sakralnih objekata, a još više kroz živo prakticiranje vjere i aktivni angažman u društvenoj zajednici i suradnji sa svjetovnom vlasti Grada.

Za službovanja župnika vlč. Antekolovića obnovljen je glavni oltar u župnoj crkvi, prošireno župno dvorište i uređeno veliko parkiralište, uređena Kapelica sv. Ane u Ulici Matije Gupca, poklonac u Sitnicama, u Ulici Marka Kovača izgrađena je nova Kapelica sv. Josipa Radnika, a iznimno je podignuta i aktivnost Pastoralnog vijeća, Kolpinga, Biblijske grupe, crkvenih zborova, ekonomskog vijeća i župnog Cartitasa.

Na službi su vlč. Antekoloviću zahvalili zvonari Božena i Krešimir Levačić, voditeljice crkvenih zborova Danica Sabo i Janja Kontrec, u ime Pastoralnog vijeća, Biblijske grupe i Kolpinga Viktorija Kontrec, u ime Caritasa Biserka Perčić i Marija Bobičanec, ekonomskog vijeća Branko Filipan i na kraju gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak koji je posebno naglasio:

- Prije jedanaest godina došao sam u župni dvor i upoznao župnika Tomislava Antekolovića. Ovo je bilo jedanaest lijepih godina gdje se puno toga napravilo i izgradilo. Ono što bih posebno istaknuo je da se na bolje promijenila jedna klima, duh, te se naš grad uzdigao. Zajedno smo ulagali napore i djelovali kao jedna obitelj. Danas mi se osjećaji miješaju. Veoma sam tužan što odlazite, ali sam i neizmjerno zahvalan. Sretan sam što smo imali tu privilegiju da ste bili naš župnik jedanaest godina...

U crkvenom je dvorištu zbor uz tamburaše poklonio omljenom župniku i nekoliko starih pjesama koje on posebno voli, kanula je tu i po koja suza, a uz zdravicu s čašom vina vrijedne članice Društva žena Mursko Središće, USR-a Sport za sve i KUD-a Mura zasladile su svečanost s kolačima koje su ispekle.

Službu župnika u Župi Marije Kraljice i sv. Ladislava u Murskom Središću od ponedjeljka, 19. kolovoza preuzeo je vlč. Marijan Horvat, koji je ranije službovao u Legradu.