Svijet oko nas 18.12.2017. 22:28. Zadnja izmjena: 18.12.2017. 22:29.

Najbrži u Hrvatskoj

Vatrogasac Miljenko Palnec: Dao sam sve od sebe za moje klince

Na humanitarnu utrku vatrogasaca, koju organizira DVD Sesvetski Kraljevec da bi se prikupila sredstva za oboljele od leukemije i limfoma, dolaze dobrovoljni i profesionalni vatrogasci iz cijele Hrvatske, ali i iz susjednih zemalja. Ove godine sudjelovali su i vatrogasci DVD-a Mursko Središće: zapovjednik Miljenko Palnec te Petar Kraljić, Marko Žganec, Renato Matoša, Mihael Vršić i Dejan Majhen.

Trčali su uz 666 stepenica poslovne građevine VMD-a u Strojarskoj ulici  u punoj opremi.

Kao ekipa, središćanski su se vatrogasci uvrstili među bolje u Hrvatskoj, no najveći uspjeh postigao je zapovjednik Miljenko Palnec, inače zaposlen u "Čateksu" u Čakovcu gdje bdije nad protupožarnom sigurnošću poduzeća: u najjačoj kategoriji , s vremenom uspona na vrh 97 metara visokog nebodera u 5 i pol minuta (5:29:153) osvojio je drugo mjesto, ali je po rezultatu najbolji hrvatski vatrogasac, za koju stepenicu brži je bio samo kolega iz Slovenije.

Miljenko kaže da se za utrku nije posebno pripremao: - Dao sam sve od sebe, za moje klince, za sina Davida (9) i kćer Saru (12), kad mislim na djecu mene to ponese, kao što me ponijelo onda kad sam s kolegom spašavao djevojčicu iz septičke jame. Digli smo betonski poklopac teži od dvjesto kilograma u jednom potezu, ni sami nismo znali kako, odakle smo izvukli snagu... 

Na ovoj utrci sam pokazao sam najspremniji hrvatski vatrogasac, samo... nisam dovoljno dobar za Javnu vatrogasnu postrojbu u Čakovcu, tamo treba više podobnih nego sposobnih... tamo nisam prošao na natječaju. Mi, Serjojnčari smo inače išli na utrku na poziv moje kolegice, zapovjednice DVD-a Sesvetski Kraljevec Jasmine Kadija koja radi u JVP-u Grada Zagreba koja nas je svim silama nagovarala da dođemo. I dobro je da smo išli.