Svijet oko nas 03.09.2017. 03:48. Zadnja izmjena: 03.09.2017. 03:48.

Vatrogasna zabava

Vatrogasci u Gornjem Mihaljevcu proslavili 90 godina humanog rada

Mimohodom kroz središte naselja, od vatrogasnog do društvenog doma, podjelom priznanja i velikom vatrogasnom zabavom obilježena je 90. obljetnica osnutka Dobrovoljnog vatrogasnog društva Gornji Mihaljevec. Svečanost je održana u subotu, 19. kolovoza te su se na poziv domaćina odazvala brojna okolna društva.

Zdravko Mikulan, predsjednik DVD-a Gornji Mihaljevec, kazao je kako društvo danas ima 30 aktivnih članova. Zapovjednik je mladi Mišel Šafarić, a najstariji član je Franjo Tkalec. Ponosni su na autocisternu opremljenu topom za gašenje požara pjenom, visokotlačnom pumpom za gašenje vodom i agregatom za struju, uz koju imaju i kombi za prijevoz članova.

Nakon predsjednikovoga govora podijeljeno je mnoštvo priznanja, spomenica, plamenica, medalja... Spomenicu za 50 godina u vatrogastvu primili su Franjo Tkalec, Stjepan Tkalec i Franjo Novak, a za 40 godina Dragutin Kolman, Franjo Srša i Martin Močnik. Nakon svečanog dijela, uz bograč i pravi "brežni" gemišt, uslijedila je zabava "u režiji" Mohokos banda, koja je potrajala do kasno u noć.