Svijet oko nas 17.04.2019. 12:11. Zadnja izmjena: 17.04.2019. 12:15.

Stand up

Vlatko Štampar s “Boljom polovicom” dobro nasmijao publiku u Kotoribi

Nakon rasprodanih stand up showova “Štamparska greška”, “Bratec je trd ”i  “Odraslost”, poznati stand-up komičar Vlatko Štampar je u subotu s „Boljom polovicom“ puna dva sata nasmijavao „svoje“ Međimurce u prepunom domu kulture u Kotoribi.

Prije nešto manje od dva mjeseca Vlatko je na velikom nastupu u Čakovcu obećao da će se ubrzo vratiti svojoj omiljenoj publici – i to je i učinio! Njegovi Međimurci su i ovoga puta uživali u Vlatkovom humoru te su se odmah nakon nastupa počeli raspitivati kada će biti sljedeći.

  • Vlatko je u “Boljoj polovici” na svoj način odgovorio na pitanja poput odnosa dobra ili zla? Materijalnog ili duhovnog? Kakvi smo kad smo sami? I kakvi smo pred drugima. Tako je publika mogla čuti i o lažnim insta-fasadama, iskrivljenim vrijednostima, tajnama, iskrenosti, sramu i ljubomori. Pa i zašto je toliko prokleto teško ne buljiti u nudista? Nakon tako dobrog završetka radnog tjedna vjerujemo da će i vikend proteći uz dobro raspoloženje - jer kako kaže Vlatko - “Moj posao i misija je da zabavim ljude. Da na 2 sata zaborave na svoje probleme. Imaju drugih 22 sata za razmišljati o tome”.

Vlatko već godinama postojano i neumjereno nasmijava ljude, razotkrivajući pritom (vlastito) uvrnuto poimanje svijeta i bogatu maštu napučenu životinjama koje pričaju (gluposti) i zabranjenim perverzijama koje bi se (izvan konteksta) mogle smatrati kaznenim djelom.

Za one koji ga nisu “probali”, Vlatko će ostati nikad pronađeno utjelovljenje svih onih suludih misli koje svatko od nas pomišlja u onom dijelu uma koji s razlogom ignoriramo. Za one koji su ga doživjeli, Vlatko je bio i ostaje ventil, pipa, sasvim suludih asocijacija koje u kombinaciji s njegovom nezamjenjivom manirom neizbježno mame smijeh i čine ga jednim od ponajboljih komičara “na ovim prostorima”. Osim u Mađarskoj.

Pošto nije tajna da Vlatko obožava nastupati u Međimurju - dobra je vijest, za sve one koji ne mogu bez njegovog humora i one koji ga još nisu okusili, da se Vlatko ubrzo vraća!

Termine Vlatkovih nastupa možete pratiti OVDJE.