Pod međimurskim nebom 14.11.2017. 00:00. Zadnja izmjena: 14.11.2017. 09:34.

Svijet zdravih užitaka

Tjedan biodinamike u Termama Sveti Martin

LifeClass Terme Sveti Martin svoju viziju i slogan „Svijet zdravih užitaka“ žive svaki dan. Dokaz toj činjenici su ugovori sklopljeni s lokalnim proizvođačima hrane koji svoje najbolje namirnice plasiraju upravo kroz ponudu i jelovnike restorana u sklopu Termi, a cijeli je projekt doživio i jednu novu razinu – uz pomoć Centra dr. Rudolfa Steinera organizirana je prva manifestacija koja slavi prirodu u njenom izvornom obliku – Tjedan biodinamike u LifeClass Termama Sveti Martin.

Povodom otvorenja Tjedna biodinamike, 13. studenog u Termama Sveti Martin okupili su se predstavnici OPG-ova koji prakticiraju biodinamičku poljoprivrednu proizvodnju. Uz njih, otvorenju su prisustvovali i načelnik općine Sveti Martin na Muri Dražen Crnčec, zamjenica župana Sandra Herman, voditelj Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula, ravnateljica Centra dr. Rudolf Steiner Dijana Posavec, voditeljica hotelskih operacija i ljudskih resursa Jelena Berečić te stručna savjetnica za zaštitu bilja iz međimurske Savjetodavne službe Natalija Peter Hunjadi.

Nakon uvodnog predstavljanja projekta i domjenka, u budućem biodinamičkom vrtu Termi Sveti Martin simbolično je zasađeno drvo drena i dunje.

U budućem biodinamičkom vrtu simbolično je zasađeno drvo drena i dunje.
Biodinamika u LifeClass Termama Sveti Martin

S ciljem osvješćivanja širih masa o hrani koja se svakodnevno priprema i konzumira, Terme od 13. do 19.11. organiziraju Tjedan biodinamike. Radi se o prvoj manifestaciji ovakvog tipa na našim prostorima. Biodinamička poljoprivreda polaganim, ali sigurnim koracima prodire u sve više poljoprivrednih gospodarstava u Hrvatskoj, a Terme predstavljaju savršenu platformu za podizanje svijesti o ovoj vrsti proizvodnje i potrebi za istom.

Biodinamika će u ovih tjedan dana biti prožeta cjelokupnom ponudom Termi Sveti Martin. Osmišljen je poseban jelovnik od biodinamičkih namirnica koje će gosti moći kušati u Healthy Dining restoranu Le Batat. Kako bi jelovnik bio cjelovit, svetomartinski slastičari i chefovi osmislili su i biodinamičke slastice, Rudolfovu batatu i Steinerovu bidricu.

Biodinamičke slastice

Osim u gastronomskom dijelu, biodinamiku će biti moguće doživjeti i osjetiti u Wellness centru i The Temple of Life. Uz pomoć stručnjaka, Čuletić Vide i Maria, osmišljena je Ritmička masaža Rudolf Steiner, u kojoj se koriste svjesno vođeni ritmički pokreti. Masaža vitalizira životne snage, pokreće metabolizam, smiruje osjetilni sustav i pruža osjećaj lakoće u tijelu uz pomoć suncokretovog i maslinovog ulja te biljnih ekstrakata iz cvjeta arnike i listova breze.

Osjetiti sve prednosti i blagodati filozofije dr. Rudolfa Steinera bit će lako i u The Temple of Life. Pod vodstvom Mirka Bogosavca svaki će se dan održavati zagrijavanje u bazenu na bazi euritmije.