Tragovima prošlosti 29.05.2017. 23:14. Zadnja izmjena: 29.05.2017. 23:17.

Retrovizor

Djeca pjevaju `79., kompjutori učenicima 1985. i međimurske toplice 1991.

28. svibnja 1975.: Sto godina vatrogastva u Međimurju

Uoči Dana mladosti, u subotu je u prisustvu predstavnika društveno – političkih organizacija općine i drugih uzvanika, u čakovečkoj Knjižnici i čitaonici otvorena izložba likovnih i pismenih radova učenika na temu Sto godina vatrogastva u Međimurju. Na ovoj zanimljivoj izložbi, koja je otvorena do 29. svibnja, svoje radove izlaže oko 200 učenika od prvog do osmog razreda iz dvadeset međimurskih osnovnih škola. (I.J.)

26. svibnja 1979.: Djeca pjevaju `79.

Svi oni koji su prošlog ponedjeljka prisustvovali priredbama pod naslovom Djeca pjevaju`79 bili su zadovoljni onim što su čuli i vidjeli. Bio je to praznik za oči i za uši, kako je slikovito rekao jedan od mnogih posjetilaca, koji su do posljednjeg mjesta ispunili dvoranu čakovečkog Kina Dom. Više nego dobro uvježbani, mladi pjevači i svirači, gotovo su profesionalno obavili svoj dio posla. Svi sudionicima u programu uručeni su bonovi u vrijednosti od po 200 dinara i velika bombonijera. Gosti večeri bili su Ljupka Dimitrovska i Ivica Šerfezi. (j)

24. svibnja 1985.: Kompjutori učenicima

Predstavnici Međimurske banke, Građevnog kombinata Međimurje i čakovečkih osnovnih škola prošlog su tjedna održali zajednički sastanak u prostorijama Informacijsko-projektantskog centra Kombinata. U konkretnoj realizaciji razvoja programa mikroračunala u dijelu širenja informatičke kulture i kompjuterske pismenosti, odlučeno je da tri čakovečke osnovne škole dobiju mikrokompjutore. Ovo je jedna od prvih akcija sa ciljem šireg prodora osnova informatike među školsku djecu. (M.Šarić)

24. svibnja 1991.: Već ove godine međimurske toplice

Sva tri vijeća Skupštine općine prihvatila su na sjednicama prošle srijede ponudu mješovitog poduzeća Toplice za osnivanje dioničkog društva za izgradnju turističko-lječilišnog i rekreacijskog centra u Vučkovcu. U prvoj fazi termalna voda u Vučkovcu koristiti će se samo u onom obimu u kojem izlazi iz postojeće bušotine. Dakle, već će se ovog ljeta urediti okoliš i očistiti postojeći bazeni. Kupanje se u početku ne bi naplaćivalo. Planira se izgradnja novih bazena koji se ne bi punili termalnom nego običnom vodom, većeg restorana, bungalova i igrališta za tenis i mini-golf. (b)

22. svibnja 1996.: Dan škole i općine Domašinec

U nedjelju je u Domašincu obilježen Dan općine Domašinec. Svečanost, kojoj su bili nazočni brojni gosti i uzvanici na čelu sa županom međimurskim, Marijanom Ramušćakom, započela je svečanom sjednicom općinskog Vijeća Domašinec. Nakon sjednice započeo je mimohod selom u kojem su sudjelovali osnovci i članovi domaćeg KUD-a i gosti: limena glazba iz Belice i KUD Vođinci iz okolice Vinkovaca. Središnji kulturno-zabavni program održan je na novoopremljenom školskom igralištu OŠ Domašinec. Nastupili su KUD-ovi, recitatori, zbor i tamburaški orkestar osnovne škole. (M.Belčić)