Tragovima prošlosti 06.04.2017. 08:36. Zadnja izmjena: 06.04.2017. 08:40.

Retrovizor

Mjesne zajednice Malog Mihaljevca, Mačkovca i Murskog Središća najaktivnije 1972. godine

4. travnja 1973.

Nagrade najboljim mjesnim zajednicama

Mjesne zajednice Malog Mihaljevca, Mačkovca i Murskog Središća su po aktivnosti u 1972. godini u svojim grupacijama, koje se određuju po broju stanovnika, zauzela prva mjesta u okviru natjecanja mjesnih zajednica. Riječ je o natjecanju koje već nekoliko godina za redom organizira Općinska konferencija Socijalističkog saveza, u okviru Petogodišnjeg plana mjesnih zajednica od 1971. do 1975. godine. Mjesne zajednice Oporovec, Štefanec, Cirkovljan, Gardinovec, Žiškovec i Donja Dubrava „oglušile“ su se na poziv za natjecanje.

 

9. travnja 1982.

Proslava dana oslobođenja Međimurja

Dan oslobođenja Međimurja obilježen je svečano, brojnim i raznim manifestacijama. Povodom tog značajnog dana za Međimurje u Domu JNA je postavljena izložba Južno od Sahare i izložba likovnih radova amatera te je promovirana monografija Međimurje u foajeu Doma omladine, boraca i JNA. Održana je i dosad najatraktivnija moto-kros utrka kod Mihovljana, 600 natjecatelja sudjelovalo je u tradicionalnoj trci Oslobođenje Međimurja, a novoosnovano streljačko društvo u Pribislavcu organiziralo je prvo natjecanje u gađanju zračnom puškom.

Streljaštvo povodom Dana oslobođenja Međimurja

7. travnja 1989.

Nova škola u Macincu

U nedjelju je u Macincu na prigodan način predana na korištenje nova školska zgrada koju su pored udruženih sredstava Općine i Republike, financirali mještani mjesnih zajednica Macinec, Črečan, Gornji Hrašćan i Trnovec. U novu školsku zgradu je zajedno s opremom uloženo 1,6 milijardi dinara, a ima osam učionica i pripadajuće kabinete, radionicu za tehnički odgoj, fotolaboratorij, knjižnicu i čitaonicu, suvremenu kuhinju i blagovaonicu, višenamjenski prostor s garderobom, zbornicu, uredske prostorije te sanitarni čvor.