Tragovima prošlosti 30.01.2018. 08:22. Zadnja izmjena: 30.01.2018. 08:24.

Retrovizor

U čakovečkim trgovinama prodano 1600 automobila 1974.g - Pogledajte koji su bili popularni!

23. siječnja 1974.: U čakovečkim trgovinama prodano 1600 automobila

Čakovčani, ali ne samo oni, bili su dobri kupci putničkih automobila u 1973. godini. U Auto kući, Osnovnoj organizaciji udruženog rada zagrebačke Auto-Hrvatske, i u Veleprometovoj prodavaonici Auto-materijal, prodali su tokom prošle godine 1590 automobila! Impozantna brojka novih vlasnika vozila na četiri kotača. Na top listi traženih putničkih vozila i u 1973. godini gotovo prave konkurencije nije imao fićo. U Auto-kući su uspjeli pronaći vlasnika za 420 najmanjih Zastavinih automobila. Veleprometovci, koji prodaju Škode, na drugoj su poziciji, promovirali su 390 novih škodaša. (I.V.)

23. siječnja 1980.: 25 godina u službi zaštite zdravlja dojenčadi i djece

Djelatnost za zaštitu dojenčadi i djece čakovečkog Medicinskog centra ove godine obilježava četvrt stoljeća utemeljenja i rada. Činjenica da je zdravstvena služba u općini Čakovec organizirana kroz jedan Centar, sedam zdravstvenih stanica i dvanaest ambulanti, uveliko je doprinijela i porastu pri zaštiti dojenčadi i djece. Međutim, godine koje se spominju prilikom obilježavanja jubileja ni izdaleka ne govore o veličini ugrađenih napora. Iza njih ostaje ogroman pionirski rad, svakodnevno praćenje medicinskih dostignuća, njihova primjena i uvođenje u svaku ambulantu, bolnički odjel i medicinsku ekipu. (Lj.Ž)

24. siječnja 1986.: Traži se 200 radnika

Na sezonskim ugostiteljskim poslovima u Poreču i Rovinju ove će se godine iz našeg kraja moći zaposliti oko 200 nezaposlenih radnika, pretežno žena. Tako se i ove godine nastavlja uspješna suradnja na sezonskom zapošljavanju s istarskim turističko - ugostiteljskim radnim organizacijama, Lagunom- turist iz Poreča i RO Jadran iz Rovinja. Poslovi će trajati od 1. Travnja do kraja listopada. Za ovako zaposlene radnike bit će organiziran smještaj, prehrana, i osobni dohodak prema radnom mjesto u kojem rade. Prosječno će iznositi 45 tisuća dinara. (m.v.)

25. siječnja 1991.: Prava zima

Tokom proteklih dana stigla je prava zima. Temperatura u ranim jutarnjim satima padala je i ispod deset stupnjeva Celzija. Oni koji idu na posao automobilom koji stoji na otvorenom dobro su se namučili stružući stakla svojih automobila prekrita mrazom. No, zima se zna i ljepše poigrati. Grane drveća i grmlja obučene bijelim injem dale su poseban ugođaj gradskom parku. (snimio: D.Lesar)

22. siječnja 1997.: Koritom do susjeda

U sezoni kiše i naglog otapanja snijega stanovnici Ulice A.G.Matoša u Orehovici imaju probleme s velikim količinama vode. Naime, u tom dijelu naselja nisu izgrađeni kanali za odvodnju oborinskih voda pa im ona otežava kretanje, a poplavljuje im podrume i uništava ljetinu. Razina vode ponekad je dovoljna da se preko ulice do susjeda može i koritom. Mještani su ogorčeni ovakvom situacijom, ali njihovi su prosvjedi zasada ostali bez rezultata. Vodi se vesele jedino guske i patke koje mogu bezbrižno plivati, dok njihove gazde muku muče kako preživjeti još jedan potop. (BoK)