Veliki odmor 16.05.2018. 09:00. Zadnja izmjena: 16.05.2018. 09:02.

SRC Mladost

17. Olimpijski festival dječjih vrtića okupio više od 600 predškolaca

Sedamnaesto izdanje Olimpijskog festivala dječjih vrtića koji se održava pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) obilježeno je u Čakovcu, na stadionu SRC Mladost. Pet sportskih disciplina u kojima se mališani  natječu su  mali nogomet, bacanje loptice, trčanje na 25 metara, štafeta 4×25 metara i skok u dalj, s više od 600 djece predškolske dobi iz  čak 14 dječjih vrtića s područja Međimurske županije.

Smijeh, veselje i razigrani međimurski mališani dijelom su priče Olimpijskog festivala koji se i ove godine održava diljem Hrvatske.

Matija Posavec, župan Međimurske županije otvorio je 17. Olimpijski festival dječjih vrtića te poželio svim djevojčicama i dječacima puno igre i sreće tijekom disciplina u kojima se natječu, gdje su već sada svi pobjednici.

Predsjednik Zajednice športskih udruga i saveza Međimurske županije Mato Kljajić, izrazio je zadovoljstvo brojem predškolaca koji sudjeluju na Olimpijskom festivalu te im poželio mnogo uspjeha i sreće u svakoj „tekmi“ u kojoj će sudjelovati tijekom dana, a iz kojih će se zasigurno kroz koju godinu izaći vrhunski međimurski ambasadori sporta.