Veliki odmor 09.11.2018. 12:51. Zadnja izmjena: 09.11.2018. 12:51.

Društvo naša djeca Čakovec

Čitajmo svi, veliki i mali

Operi ruke naziv je aktivnosti koja se 8. studenoga održala u Obiteljskom centru, u Područnom odjelu Pirgo, Dječjeg vrtića Cipelica u Kuršancu.

Biserka i Zvjezdana, učenice 6. razreda Osnovne škole Kuršanec pročitale su predškolcima slikovnicu Operi ruke. Osim čitanja, djeca, tete, pomagačice i pedagoginja škole zajedno su otpjevali pjesmicu Ovako se ruke miju te odglumili dogodovštine male princeze koja nije znala zašto treba prati ruke. Nakon aktivnosti u velikoj dvorani Biserka i Zvjezdana nastavile su volontirati u skupinama crtajući, čitajući i igrajući se s predškolcima.

Aktivnost je dio projekta Čitajmo svi, veliki i mali koji Društva Naša djeca Čakovec provodi na području grada Čakovca od 2014. godine. U projekt su uključeni dječji vrtići, sve osnovne i srednje škole na području grada Čakovca te Učiteljski fakultet, odsjek u Čakovcu.

Ciljevi projekta su poticanje čitanja od najranije dobi, razvijanje predčitalačkih i čitalačkih vještina, razvoj komunikacijskih vještina, socijalizacija, emocionalni razvoj, razvijanje suradničkih odnosa, poticanje međugeneracijske tolerancije, empatije i volontiranja. Projekt podržavaju i Grad Čakovec i UNICEF koji ga je uvrstio projekt u nacionalni program Čitaj mi.

Radionica Operi ruke prva je od planiranih aktivnosti čitanja tima kojeg čine: odgojiteljice Marijana Sabo, Valentina Mesarić, Ivana Križaić i pomagačice Zdenka Đurđević, Snježana Horvat i Ribana Horvat iz Područnog odjela Pirgo u Kuršancu, Ljiljana Golubar, Janja Božić, Snježana Bašek i Danica Forštnarić iz Dječjeg vrtića Zvjezdice u Šandorovcu, voditeljica Dječjeg vrtića Žibeki iz Čakovca Ljubica Železnjak, Osnovne škole Kuršanec Koraljka Bendelja te Srednje škole Čakovec Tina Novak.