Veliki odmor 03.03.2017. 13:06. Zadnja izmjena: 03.03.2017. 13:09.

Kotoriba

Djeca u Osnovnoj školi Jože Horvata uživala na plesnjaku iz prošlosti

Ples povodom Valentinova je lijepa, duga tradicija u Osnovnoj školi Jože Horvata u Kotoribi, a ove godine je na inicijativu Klaudije Vidović, prof. - savjetnice glazbene kulture, školski hol postao plesni podij. Djeca su se zabavila uz plesove iz 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća. Djevojke u svojim najljepšim haljinama i vješto napravljenim frizurama, a dečki u košuljama s kravatama ili leptir mašnama.

Tjedan dana prije Valentinova svi zainteresirani učenici mogli su naučiti osnovne korake fokstrota, bečkog i engleskog valcera, tanga, polke, twista i rock’ n rolla na plesnim radionicama. Sljedeći korak koji su učenici trebali učiniti zahtijevao je malo više hrabrosti, ali i poznavanja bontona. Trebalo je pronaći plesnog partnera i znati ga lijepo i ljubazno zamoliti za ples. Ako su u tome uspjeli, tada su se mogli prijaviti učiteljici glazbene kulture da će sudjelovati na plesu.

I tako je na Valentinovo, na dan “kad se ftičeki ženiju” u Školi započeo vrlo poseban ples pod nazivom Plesnjak kao nekad.