Veliki odmor 14.02.2020. 08:31. Zadnja izmjena: 14.02.2020. 08:33.

Skupina Slatkiši

Dječji vrtić Cipelica: Mališani učili o sportu i rekreaciji

U Dječjem vrtiću Cipelica posebna pažnja se pridaje ostvarivanju i promicanju dječjeg prava na zdravlje i razvoj, stoga je kretanje, vježbanje i redoviti boravak na zraku važan dio odgojno -  obrazovnog rada.

Tako su djeca iz Matičnog objekta Cipelica skupine „Slatkiši“ sa svojim odgojiteljicama Radom Magić i Matejom Dubroja krenuli u upoznavanje sportskih terena Sportskog rekreacijskog centra u blizini vrtića.

Sportaši na terenu upoznali su ih sa svim sportskim aktivnostima koje se tamo provode. Djeca su organizirala nekoliko utrka na stazi te su tako bar na kratko postali mali sportaši -  atletičari. Istraživali su i materijale od kojih je napravljena staza te zaključili da je staza hrapava kako se trkači ne bi poskliznuli. U objektu gradskih bazena „Marija Ružić“ posjetili su fitness studio „Fit life“ Ivane Posavec gdje ih je trener Dario Struški informirao o važnosti vježbanja te upoznao sa raznim spravama i kako se one koriste. Djeca su se puna dojmova i novih znanja o značaju vježbanja i kretanja vratila u vrtić i predložila odgojiteljicama da ponovno organiziraju takvu hvalevrijednu aktivnost.

Izvor: Gordana Šoltić Siladi