Veliki odmor 30.04.2019. 23:00. Zadnja izmjena: 30.04.2019. 23:00.

Novo Selo Rok

Dječji vrtić Cvrčak: Stonogin Dan za planet Zemlju

U Dječjem vrtiću Cvrčak, područnom odjelu Stonoga Novo Selo Rok, radnom akcijom djece, roditelja i odgojiteljica Saše, Maje, Smiljane i Jagode obilježen je Dan planeta Zemlje. Ovom radnom akcijom aktivno su se uključili i u akciju "Zelena čistka" te su uredili svoje vrtićko okruženje. Zajedničkim snagama malih i velikih ruku sakupljali su zatečeni otpad te su ga djeca sortirala u za to predviđene spremnike, uredili su dvorište, pripremili zemlju za povrtnjak, zasadili su i zasijali povrće, oplijevili vrt bobičastog voća, cvjetnjak, gredice začinskog i mirisnog bilja. Vrijedne ruke djece i roditelja zasadile su i tegle pelargonija koje će sada dodatno krasiti vrtić svojim bojama i mirisom. U novom ruhu osvanuo je i pješčanik koji su svježe obojali.

Zajedničkom akcijom uljepšali su jedan mali kutak naše Zemlje, njihov mali raj. Kroz sve ekološke akcije, program Eko škole i humanitarne akcije u koje se uključuju male Stonogice vode se sloganom: "Nitko od nas ne može učiniti sve, ali svatko od nas može učiniti nešto!"

Odgojiteljice vrtića Stonoga od srca su zahvalile svima, posebno djeci i roditeljima na podršci, radu, prikupljenim biljkama i sjemenju, a svakako i druženju. Još jednom su dokazali da je ovaj vrtić prava dječja kuća velike i sretne obitelji.