Veliki odmor 11.04.2018. 12:53. Zadnja izmjena: 11.04.2018. 12:56.

Ekonomska i trgovačka škola

Edita Trstenjak iz 2.HT razreda o predstavi Sve o ženama

Predstava „Sve o ženama“ je, u izvedbi Teatra Gavran iz Zagreba i režiji Mladene Gavran, ispunila gledalište Centra za kulturu Čakovec. Ova komedija jednostavno osvaja publiku od prve scene, svakom izgovorenom riječi, pokretom, gestom glumaca... Pred današnjim ženama postavljeni su veliki izazovi. Prikazani su ženski odnosi od malih nogu do starosti i kako je važno da u kaotičnim ženskim trenutcima, koji se oko nas događaju, treba zadržati hladnu glavu i promisliti. U svakome ima brižnosti i grubosti, ljubavi i netrpeljivosti, mržnje i oprosta. Pitanje je samo što ćemo nakraju izabrati.

Tri glumice igraju svaka po pet uloga. Dobro su prikazani različiti ženski odnosi i likovi. Ponekad kroz glas, govornu manu, gestu, pokret tijela, „masku“ kao u slučaju starice u domu. Predstava pokazuje kako žene vežu iste stvari i kako od vrtića do starosti imamo skoro ista pitanja, dvojbe, strahove, zamjeranja, način na koji volimo, kako reagiramo kad izgubimo nadzor, koliko je jaka ljubav i zajedništvo. Samo ljubav pobjeđuje sve.

Predstava ima pet priča. Tu je priča o Mimi, Bibi i Dadi. Tri djevojčice zajedno idu u vrtić. Priča o dvije bliske prijateljice i što se dogodi kad im u život dođe treća žena. Likovi su Lada, Anita i Stela. Tri zaposlene žene su u konkurenciji i sličnim događanjima na poslu. Priča o dvije sestre, Neni i Jasni, koje njihova majka Marija pokušava pomiriti. I meni najbolje priče su u Domu umirovljenika. Muče gospođu Agnezu, Luizu i Karolinu i kako se to rješava u tim godinama.

Predstava Mire Gavrana „Sve o ženama“ nasmijat će vas do suza. Ako možete, izdvojite vrijeme i pogledajte. Uvjerite se sami zašto je tako dobra.

Pripremila: Edita Trstenjak, 2.HT