Veliki odmor 14.01.2018. 08:13. Zadnja izmjena: 14.01.2018. 08:15.

Ispit zrelosti

EKONOMSKA I TRGOVAČKA ŠKOLA ČAKOVEC, 4. K: Vrckasti komercijalisti ozbiljno pristupaju problemima

U tri i pol godine srednjoškolskog obrazovanja, komercijalisti Ekonomske i trgovačke škole Čakovec kažu da su se dobro zabavljali u mnogim nastavnim i izvannastavnim aktivnostima. Njihov je razred prve godine vodila nastavnica engleskog i njemačkog jezika Jasmina Zaborski, a već u drugom razredu to mjesto je zauzeo nastavnik tjelesne i zdravstvene kulture Nebojša Buvač. Za sebe kažu da su vrckast razred, ali kada treba učiti i rješavati probleme vrlo su ozbiljni. Vole se šaliti pod odmorima, ali i na školskim satovima učiti kroz zabavu i grupne radove jer tako puno više zapamte i nauče dok kod kuće samo ponove gradivo. U razredu imaju puno sportaša. Posebno su uspješni Marta Jalšovec koja trenira atletiku i Deni - Ivan Rodinger koji već godinama igra nogomet, a ponose se i njihovom razrednom košarkašicom Leonom Jelenić. Osim sportaša, imaju i glazbenicu Luciju Antolović, fotografkinje Luciju Flac i Dianu Hamer te pjevačice u zboru Elenu Mihalic, Saru Mislović, Leonu Škvorc i Nikolinu Jurčec dok se vatrogastvom bavi Marcel Dvoršćak. Učenice 4.k razreda obavljale su praksu u inozemstvu. Prošle godine Marta Jalšovec i Karmen Strahija boravile su na Malti dva tjedna, dok su ranije tamo praksu obavljale i Lucija Flac i Natalija Makoter.

O svom budućem poslu Marta Jalšovec i Leona Jelenić učile su jedne godine u Ingolstadtu, dok je njihova bivša učenica Tonka Pajnogač na praksi bila u Frankfurtu. Djevojke su se sa svake stručne prakse vratile s puno iskustva i lijepih uspomena te ostatku razreda rado prezentirale ono što su naučile. Jako su kreativan, sportski nastrojen i aktivan razred, a puno su se družili i na zajedničkim izletima. Posjetili su Istru, Veneciju, Gardaland, Graz i svake godine odlaze u kazalište ili u muzej u Zagreb. Na maturalnom putovanju bili su u Segetu Donjem kod Trogira gdje su se još više zbližili i bolje upoznali.

Maturanti Ekonomske i trgovačke škole, budući komercijalisti su: Lucija Antolović, Tamara Bistrović, Marcel Dvorščak, Lucija Flac, Diana Hamer, Marta Jalšovec, Julija Jančec, Leona Jelenić, Nikolina Jurčec, Dijana Klobučarić, Natalija Makoter, Elena Mihalic, Sara Mislović, Samanta Pokrivač, Ana Ratajec, Deni - Ivan Rodinger, Karmen Strahija, Leona Škvorc, Paulo Škvorc, Nina Toplek, Valentina Varšić, i Dora Vlah.
Razredna fotografija 4.k

NAŠ RAZREDNIK

Nastavnik tjelesne i zdravstvene kulture u Ekonomskoj i trgovačkoj školi Nebojša Buvač razrednik je današnjem 4.k. Učenici za njega kažu da je uvijek nasmiješen i dobro raspoložen te da im je spreman pomoći u svakoj prilici. O njima, kao razredu, misli da su jako dobri u ponašanju, ali i u školskom uspjehu. Kada su upisali Školu predstavio im se kao vrlo stroga osoba, ali je zapravo, navode učenici 4. k razreda, veoma blag i zabavan i od početka im je vrlo drag, a još su ga više zavoljeli u drugom razredu kad im je postao razrednik. - Boljeg razrednika nismo mogli poželjeti, kažu svi učenici i dodaju da je Nebojša Buvač veoma brižan i želi da odrastu u marljive i kulturne ljude, te da budu primjer mlađim generacijama i da znaju kako postupiti s različitim problemima koji ih čekaju nakon završetka srednje škole.

PO ČEMU SMO DRUGAČIJI

Učenici 4. k, budući komercijalisti, uvijek se znaju izboriti za sebe i bez pogovora jedni drugima pomažu s osobnim, ali i školskim problemima. Znaju se snaći u svakoj situaciji iako su ponekad malo lijeni. Za svoje su maturalno putovanje odabrali upoznati ljepote Lijepe naše i nije im nimalo žao što nisu otišli izvan granica Hrvatske jer se nisu morali dugo voziti i dosađivati se u autobusu. Posjetili su Hvar, Split i Trogir, proveli su jedan dan na raftingu na Cetini, a zadnji su dan, na povratku kući, posjetili i Šibenik i nacionalni park Krka.

TOP 5 DOMAĆIH

1.Kad sam bio mlad - Riblja Čorba

2.Kad se prijatelji rastaju - Jasmin Stavros

3.Ružo crvena - Klapa Sv. Juraj HRM

4.Da sam često trijezan - Capuccino

5.Ne kuni me - Ivan Stapić i Mate Bulić

TOP 5 STRANIH

1.Havana - Camila Cabello

2.Tuesday - Burak Yeter

3.I took a pill on Ibiza - Mike Posner

4.Reggaeton Lento - CNCO, Little Mix

5.Supergirl - Anna Naklab feat. Alle Farben & YOUNOTUS