Veliki odmor 13.01.2018. 09:45. Zadnja izmjena: 13.01.2018. 09:56.

Ispit zrelosti

EKONOMSKA I TRGOVAČKA ŠKOLA ČAKOVEC, 4. UR: Ako tko pita – mi smo najbolji!

Učenici 4. ur razreda za sebe kažu da su najbolji razred maturanata u Ekonomskoj i trgovačkoj školi Čakovec. Na početku njihovog srednjoškolskog obrazovanja bilo ih je 24, no već nakon dva mjeseca ostali su bez dva člana „posade”, a krajem 1. razreda i bez trećeg člana. Ipak, svoje su razredno odjeljenje popunili već početkom drugog razreda kada su u njihove školske klupe došla dva nova učenika. Njihova razrednica, Svjetlana Goričanec, uz njih je od prvog dana prvog razreda, a s obzirom da se s njom često viđaju zapitali su se je li ikada u ove četiri godine izostala s posla ili nije došla na školski sat. Kao razred su složni i uvijek spremni pomoći jedni drugima. Kroz tri i pol godine u Ekonomskoj i trgovačkoj školi zajedno su doživjeli mnoštvo lijepih i ugodnih trenutaka, a malo manje ružnih i neugodnih. Prošli su jako puno uspona, a imali malo padova.

Suza kod njih u razredu nikad nije bilo, ali uvijek ima pregršt smijeha. Kažu da su se, uz druženje u školskim klupama, družili i na putovanjima, a posjetili su većinu većih europskih gradova. Bila su to putovanja koja su ih zbližila, ponekad posvađala, ali u većini slučajeva još čvršće ujedinila. Maturalno putovanje bilo im je, navode bez previše razmišljanja, najbolje i najljepše iskustvo. Posjetili su Španjolsku, odsjeli u Lloret de Maru i putovali do Barcelone svakog dana. Žalosni su bili jer jedan školski kolega nije mogao s njima, ali su znali da je u mislima uz njih. U razredu ih po školskom uspjehu ima svakakvih - ima odlikaša, vrlo dobrih i dobrih učenika. U razredu nikada nitko nije bio diskriminiran zbog ocjena, nacionalnosti ili bilo čega drugoga. Uvijek su se poštivali, bili pristojni, ljubazni i dobri jedni prema drugima, a tome ih je, objašnjavaju učenici 4. ur, naučila njihova razrednica Svjetlana Goričanec.

Oni su: Karla Bezek, Anja Čeh, Dora Garbar, Sara Gudlin, Leon Herman, Anja Horvat, Anja Horvatić, Željka Kočiš, Maggie Martina Kodba, Sara Makarić, Leonard Markaj, Nikolina Matulin, Tamara Moharić, Tamara Mulac, Saša Novak, Kaja Petrinović, Tea Podgorelec, Karla Poljak, Tamara Punčikar, Dijana Šebestijan, Viktorija Štrukelj, Magdalena Vlašić i Nensi Žugec

Razrednica ne voli fotografiranje, ali učenicima zato nije teško napraviti selfie

NAŠA RAZREDNICA

Razrednica 4. ur, Svjetlana Goričanec, je profesorica kroatistike i južnoslavenske filologije, a u Ekonomskoj i trgovačkoj školi radi oko 25 godina te svom 4. ur predaje hrvatski jezik. Učenici 4. ur kaže da je njihova razrednica često stroga, ali znaju da sve što radi, radi za njihovu bolju budućnost. Rijetko se smije, ali upravo zbog toga im je posebno drago svaki put kad je vide veselu i nasmijanu. Uvijek kad je potrebno, Svjetlana Goričanec se zalaže za svoj 4. ur i uvažava sve njihove ideje i mišljenja.

PO ČEMU SU DRUGAČIJI
Što se dogodilo na maturalcu, tamo je i ostalo!
Već ranije spomenuto maturalno putovanje u Španjolsku kažu da im je obilježilo ove tri i pol godine kako su zajedno. Putovali su u Lloret de Mar u Španjolskoj u lipnju ove godine te se svi slažu i uglas viču da je bilo vrhunski sve – vožnja brodom, odlična zabava, diskoteke, noćna opuštanja na plaži i noćno kupanje. Bili su to trenuci koje će svi zauvijek pamtiti.

Na brodu na maturalnom putovanju bilo je najljepše
U Španjolsku su išli autobusom, a prema doma su se vraćali brodom za krstarenje (kruzerom). Putem su posjetili i brojna druga mjesta, pa su tako imali prilike upoznati Francusku, najpoznatiju francusku parfumeriju Garimald, razgledali su pokrajinu Marseille, Nicu, Cannes, Azurnu obalu, Monako i Monte Carlo.

 

TOP 5 DOMAĆIH

1.Napile se ulice - Bijelo Dugme

2.Ono nešto naše - Željko Bebek

3.Bekrije - Garavušo garava

4.Nisam ja od jučer - Jole i Luka Basi

5.Vina, rakije - Kumovi

 

TOP 5 STRANIH

1.Despacito - Luis Fonsi

2.Feel - Mahmut Orhan

3.Balkan - Martin Garix

4.Ganjaman - Alfons

5.Tuesday - Burak Yeter ft. Danelle Sandoval