Veliki odmor 22.02.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 29.02.2016. 13:41.

EKONOMSKA I TRGOVAČKA ŠKOLA ČAKOVEC, 4.HT

Znaju svakojake priče, ali ne lovačke

Đaci veseljaci. Tako sebe sažeto opisuje 4.ht razred čakovečke Ekonomske i trgovačke škole, polaznici smjera hotelijersko-turistički tehničar. U odjeljenju ih je samo dvadeset troje, no usprkos malobrojnosti, o njima se u školi zna podosta. Osobito u zbornici.
Djevojke rado ističu da u razredu imaju tek tri mladića koji su se od njih “naslušali svakojakih priča u ove četiri godine”. Gotovo svaki trenutak ovaj razred koristi za smijeh i zabavu, a nasmješnije uspomene vežu uz satove stranih jezika te tjelesne i zdravstvene kulture. Složni su oko onoga što ih interesira, a to su ponajprije izleti i prolongiranje testora.
Kroz školovanje, uspone i padove prati ih razrednica Manuela Žbulj, inače profesorica matematike - kojoj ovim putem zahvaljuju na svemu što je za njih učinila. Spominju i profesoricu Zitu Lajtman koja im je omogućila posjet Budimpešti, Grazu, Veneciji, Padovi i Opatiji. Sve su to bili ludi izleti na kojima su slavili osamnaeste rođendane, nezaboravno se provodeći. Ne zaboravljaju ni maturalno putovanje u Španjolsku - njihovih najboljih sedam dana u životu. Od fešte, plesa i kupanja do utrke na brodu.
Pojedinci koje rado ističu su Leona, Lana, Tea i Josipa. Ova se djevojačka četvorka plasirala na natjecanje Gastro i razred im priželjkuje visok plasman. Na koncu, ističu da s nestrpljenjem iščekuju maturantske dane i tulume iako ih pomisao na rastanak nimalo ne veseli.
Oni su: Jelena Balent, Josipa Bratković, Sabrina Golub, Leona Jalušić, Tina Jurić, Branka Klinec, Sanja Korpar, Marina Kovač, Nikolina Kovačević, Ivana Krajačić, Diana Kralj, Lana Lučin, Jan Martinjaš, Tanja Mihalić, Antonija Novak, Dino Novak, Jura Obadić, Tea Plaftak, Martina Radek, Tonia Srnec, Danijela Strahija, Barbara Špoljar i Iva Trupković.
Predstavnici 4.ht razreda gostovat će u programu Radija 1 na frekvenciji 105,6 MHz danas, od 17.30 sati.
(al)

Izvor: 2861