Veliki odmor 27.03.2016. 07:00. Zadnja izmjena: 29.03.2016. 10:00.

Dobre vibracije

Ekonomska i trgovačka škola Čakovec, 4.k: Takav razred i takvo društvo se više neće ponoviti

Maturanti 4.k razreda Ekonomske i trgovačke škole su komercijalisti kojih ima dvadeset i četvero, a najdraži dan u tjednu im je petak. Tad imaju najmanje sati nastave i potom započne vikend. Vrijeme u školi im prolazi brzo jer ga provode uz šalu i onoliko zabave koliko je moguće uprazniti te koliko to dozvole profesori.

Pošto završavaju srednju školu, već dobro poznaju profesore pa im se znaju i prilagoditi. Ne rade ono što im smeta, ali naravno da se ponekad dogodi da nisu baš svi dobri na satu. Međutim, kad se uči, svi uče, a kada se zabavlja - svi se zabavljaju.
Njihov najveći uspjeh je činjenica da su u trećem razredu svi zajedno prikupili namirnice kako bi pomogli jednoj siromašnoj obitelji. Kažu „učinili smo tako malo, a svi smo se zbog toga osjećali dobro“. 

Za prošlih ljetnih školskih praznika Samanta Hižman i Norberta Kuqi obavljale su stručnu praksu u Frankfurtu, a Ida Hirš na Malti. Bila su to iskustva koja nikada neće zaboraviti zbog činjenice da su upoznale nove kulture života i rada, potpuno različite od one koju poznaju u domovini. U razredu je svatko po nečem poseban, svakome nešto ide bolje nego drugima. Pa ipak, od ostalih se izdvajaju tri učenice koje su odlične u svim dosadašnjim godinama ETŠ-a, a to su Norberta Kuqi, Sanela Varović i Samanta Hižman.

Svake godine svi razredi ETŠ-a idu na izlet u Zagreb na kazališnu predstavu pa se tako i K razred uvijek lijepo provede, a razrednik Josip Posavec ih pohvali zbog lijepog ponašanja. Zanimljivo je to, kako možda nisu najsložniji razred u školi, ali zasigurno su ponajbolji u rješavanju problema kojima uvijek pristupe zajedno. Sada kad su maturanti, ujedno se vesele, ali i tuguju jer znaju da se takav razred i tako dobro društvo više nikad neće ponoviti.

Oni su: Josipa Bajs, Lucija Baksa, Samanta Bauer, Marko Blagus, Stela Boj, Matej Dunjko, Marija Fučec, Magdalena Gyöfi, Ida Hirš, Samanta Hižman, Monika Hutinec, NorbertaKuqi, Laura Mađarić, Nikolina Medlobi, Manuela Mrazović, Žaklina Malašić, Klementina Oletić, Karin Šantek, Katarina Tuksar, Emanuel Podvezanec, Matija Pintarić, Sanela Varović, Ema Vukina i Luka Živko.

4. k na Radiju 1

  TOP 5 DOMAĆIH TOP 5 STRANIH

1.

Sve poštivam, svoje uživam, Stjepan Jeršek

I'm on Albatraoz, AronChupa

2.

Zlatne godine, Gibonni

Whistle, Flo-rida

3.

Nekako s proljeća, Crvena jabuka

Sun Goes Down, Robin Schulz

4.

Lipe cvatu, Bijelo dugme

Mr. Saxobeat, Alexandra Stan

5.

Heroj ulice, Prljavo kazalište

Summer, Calvin Harris