Veliki odmor 02.10.2018. 10:52. Zadnja izmjena: 02.10.2018. 10:54.

Aktivni učenici i profesori

Europski dan jezika u centru Čakovca obilježila Ekonomska i trgovačka škola

Europski dan jezika već se tradicionalno obilježava u Ekonomskoj i trgovačkoj školi, no ove godine učinjeno je to na drugačiji način. Tijekom višetjednih priprema profesorice Aktiva stranih jezika: Andreja Antolić Petak, Ivana Oreški, Maria Joao Vinković, Lidija Hižman, Tina Kolarek, Dijana Juršić, Jasmina Zaborski, Mateja Mesarić-Peras, Dunja Siročić, Ksenija Blagus, te Snježana Vrtarić osmislile su sa svojim učenicima najrazličitije aktivnosti kojima su se predstavile u centru grada Čakovca.

Sve aktivnosti odvijale su se u srijedu 26. rujna od 10 do 14 sati oko štanda u centru grada koji je bio ukrašen mnogobrojnim plakatima i promidžbenim materijalima. Sve su to izradili učenici uz pomoć profesorica stranih jezika. Predstavljeni su svi strani jezici koji se poučavaju u našoj školi: engleski, njemački, talijanski i španjolski. Učenici su izrađivali emoji ikone s poticajnim porukama na različitim jezicima te ih poklanjali prolaznicima u znak zahvalnosti za sudjelovanje u pripremljenim aktivnostima. Učenici su svirali i pjevali na stranim jezicima. Provodili su anketu među građanima Čakovca kako bi saznali koliko su im važni strani jezici, jesu li motivirani za učenje stranih jezika, koliko im je znanje stranih jezika pomoglo u životu. Bilo je važno naći ispitanike svih dobnih skupina. Rezultati ankete bit će predstavljeni učenicima na nastavi i objavljeni u medijima.

Profesorice su pripremile različite interaktivne igre na kojima su sudjelovali učenici ETŠ-a, zainteresirani prolaznici te učenici drugih škola koji su se željeli uključiti u aktivnosti. Na zanimljiv način učili su engleski, njemački, talijanski i španjolski. Neke maštovite ideje osmislili su i sami učenici. Dijelili su se tradicionalni kolači i recepti na stranim jezicima.

Obilježavanje ovogodišnjeg Europskog dana jezika bilo je sadržajno, ispunjeno raznolikim aktivnostima, a što je najvažnije, učenicima zabavno i poučno.

Izvor: Andreja Antolić Petak, prof. mentor