Veliki odmor 22.04.2016. 09:30. Zadnja izmjena: 22.04.2016. 14:48.

Kuhanje na otvorenom

"Gastromanija" i Dan otvorenih vrata Srednje škole Prelog u subotu, 30. travnja

U subotu, 30. travnja o.g. Srednja škola Prelog treću godinu za redom organizira "Gastromaniju". Riječ je o gastro-spektaklu na kojem se u kuhanju „na otvorenom“ natječu učenici (budući kuhari i hotelijeri) i nastavnici te škole. Ove godine tema "Gastromanije" je lovstvo pa će se u kotlićima kuhati lovački gulaš (bograč). Nastupit će 6 ekipa, a stručni žiri odabrat će najbolje. Osim preloških učenika i nastavnika u ekipama će biti i predstavnici osnovnih škola te gosti srednjoškolci iz gradića Barkave iz Latvije. Timove će ocjenjivati stručni žiri nakon čega slijedi degustacija za posjetitelje.

Kako je ovogodišnja "Gastromanija" zamišljena i kao Dan otvorenih vrata SŠP-a, u njezinom okviru predstavit će se i brojni drugi sadržaji škole: palačinke party, tombola SŠP-a, radionica Vježbovne tvrtke SŠP-a koja proizvodi sitnice od starog papira, ulična matematika, tangram sa životinjama, prikaz lovstva kroz povijest te lovnog turizma Međimurja, kviz na temu Kulturne baštine Međimurja, izrada žigova od krumpira s likovima šumskih životinja, samostrel, mačevanje, gađanje lopticama, mini kuglanje i golf, origami na temu lova, izložba primjeraka i edukacija o ljekovitim i korisnim biljkama međimurskog podneblja, prezentacija izrade proizvoda poput gavezove masti, sokova od matičnjaka, meda od maslačka, sunčani sat, demonstracija izrade skulptura od voća, povrća i slastica, a bit će tu i naših kolača, lovačkih peciva itd.

Pozivaju se svi koji razmišljaju o upisu u Srednju školu Prelog ili se naprosto žele dobro zabaviti i fino jesti te upoznati Srednju školu Prelog u punom sjaju da svakako dođu u subotu prijepodne (od 8 do 12 sati) u Prelog na Trg Slobode (iza kavane Lovac) i budu gosti "Gastromanije", projekta koji provode punim plućima, ulažući u njega puno pozitive, stručnog znanja i energije.

Izvor: Srednja škola Prelog