Veliki odmor 10.06.2016. 13:50.

Dobre vibracije

Gimnazija Josipa Slavenskog, 4.G: razred koji će škola pamtiti po osmijehu i dobroj atmosferi

Osamnaest samosvjesnih dama i devet neustrašivih vitezova ove su godine iznimno veseli i kreativni maturanti. Ni kod njih nije izostala tradicija ženske dominacije u razredu jezičnih gimnazijalaca, 4.g. Iako ih je samo devet, njihovi su vitezovi prije svega kavaliri koji ženskom dijelu razreda uvijek prepuštaju zadnje klupe i prednost u redu kod tete Piroške. 

Oni su također talentirani sportaši koji damama svaki sat tjelesnog prepuštaju dvoranu kako bi vani igrali nogomet. Bilo na kiši, bilo na snijegu, lopta je uvijek kod njih. Osim u nogometu, imaju talente i u tenisu, Sebastijana i Zorana, Jakova u plivanju, Darijana u košarci.  Ali ni dame ne izostaju u sportu; imaju rukometašice Lorenu i Elu, tenisačicu Lanu, karatisticu Jelenu, mažoretkinju i golmanicu ženskog ogometa Anu te ponos u badmintonu – Paulu.

Budući da su jezični razred, jezici su im najjača strana. Imaju odlična postignuća na natjecanjima iz njemačkog i engleskog jezika, pa se tako većina njih kani i u budućnosti baviti stranim jezicima. Uz govor na drugim jezicima, neki među njima govore jezik koji svi razumiju. Bave se glazbom. Zoran svira saksofon, Marko gitaru, a Deborah i Nikolina violinu.  

Ipak, uz sve gimnazijske obveze, uvijek imaju vremena i za pokoju feštu. Bilo da je nečiji rođendan ili samo još jedna subota - uvijek su za akciju! Najljepše uspomene krije maturalac, na kojem su posjetili Makarsku i okolne gradove, zbližili se i od razrednih kolega postali pravi prijatelji. 

Većina profesora u Gimnaziji im je potvrdila da nisu baš najmarljiviji, ali su užitak za suradnju zahvaljujući opuštenoj atmosferi koju stvaraju svojim nasmijanim licima. Za kraj zahvaljuju svojoj tolerantnoj i vedroj razrednici Nadi Čatlaić za koju kažu da je uvijek imala  mnogo strpljenja i povjerenja spram njih. Oni su: Zoran Bali, Stella Bunić, Sebastijan Brica, Dora Cividini, Deborah Diener, Dora Hamonajec, Lorena Herman, Paula Horvat, Kristina Hranilović, Niko Hranilović, Ela Igrec, Ana Jakšić, Nikolina Magaš, Dalija Korpić, Mia Kozar, Lana Novković, Rebeka Perčić, Helena Pergar, Darijan Posavec, Ivan Požgaj, Jakov Rojko, Marko Srpak, Dorian Šegović, Marija Šprem, Jelena Turk, Melanie Vrhar i Hrvoje Žižek.

TOP 5 DOMAĆIH

1. Narodna, Dječaci
2. Ludo ljeto, Lana Jurčević 
3. Kamen na duši, Pravila igre
4. Ti si mi u mislima, Dino Dvornik
5. Tabu, Lana Jurčević

TOP 5 STRANIH

1. Hymn for the weekend, Coldplay ft. Beyonce 
2. I'm an albatraoz, Aaron Chupa
3. Stressed out, Twenty one pilots
4. Cheap thrills, Sia
5. Light it up, Major Lazer