Veliki odmor 07.01.2017. 08:17. Zadnja izmjena: 07.01.2017. 08:22.

Dobre vibracije

Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec, 4. a: Rekorderi po broju državnih natjecanja

Relativno složen razred, tih na satu, a glasan za vrijeme odmora je 4.a Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec predvođen razrednicom Ljubicom Blažinčić. Jedan su od najuspješnijih razreda što se tiče općeg uspjeha na kraju školske godine te je čak 22 od 24 učenika prošlo s odličnim. U prve tri godine srednjoškolskog obrazovanja imaju sveukupno 12 sudjelovanja na držanim natjecanjima iz kemije, biologije, povijesti, njemačkog jezika te na Lidranu, kao i jednu sudionicu na državnom natjecanju iz odbojke. Posebno su ponosni što u razredu imaju nadu hrvatskog, a vjeruju i svjetskog nogometa - Davida Juraka, nogometnog dragulja koji trenutno brani boje NK Zagreba. Od prvog razreda  aktivni su u izradi radijskih emisija za LiDraNo pa tako uče o medijskoj kulturi.

Putem radijskih emisija pokušavaju progovoriti o određenim aspektima društva s više različitih stajališta te na tako uče razmišljati „van kutije“. U drugom su razredu gimnazije u sklopu dvodnevnog izleta posjetili Salzburg i njegovu širu okolicu. Uživali su u rudniku soli Hallein gdje su bili obučeni kao rudari i spuštali se vlakićem i toboganima sve dublje pod Alpe. Posebno zanimljiva bila im je činjenica da dio rudnika prolazi kroz njemački državni teritorij pa se može reći da su bili i u Njemačkoj. Istražili su Salzburg, a drugi dan posjetili dvorac Hellbrunn i Hallstatt. U trećem razredu bili su na maturalnom putovanju u Italiji, Francuskoj i Španjolskoj.

Upoznali su prekrasne gradove, šetali brojnim plažama, no najviše od svega pamtit će putovanje po tome što su se međusobno bolje upoznali. Sada, u 4. razredu zajedno slave 18. rođendane i s osmijehom na licu svaki dan dolaze u gimnaziju koja će im ostati u lijepom sjećanju bez obzira na hrpu neprospavanih noći zbog učenja. Oni su: Lea Heric, Lucija Jančec, David Jurak, Viktoria Mia Jepure, Patricija Knechtl, Erika Kolar, David Kos, Alojzije Košić, Karla Ladić, Lana Lovrec, Patrik Međimurec, Izabela Mezga, Barbara Novak, Matija Novak, Mateja Novak, Martina Novak, Lana Slamek, Sara Sedmak, Josipa Šajnović, Sara Risek, Klara Ovčar, Dario Vinko, Matija Šipek i Lara Vugrin.

TOP PET DOMAĆIH

1.Ljubica - Kumovi

2.Buđav lebac - S.A.R.S.

3.Đurđevdan - Bijelo dugme

4.Takvi kao ti - Nina Badrić

5.Kad zamirišu jorgovani - Dino Merlin i Vesna Zmijanac

TOP PET STRANIH

1.Faded - Alan Walker

2.Bailando - Enrique Iglesias

3.Sugar - Maroon 5

4.Uptown funk - Mark Ronson ft. Bruno Mars

5.Stressed out - Twenty one pilots