Veliki odmor 31.01.2018. 23:42. Zadnja izmjena: 31.01.2018. 23:44.

Ispit zrelosti

GIMNAZIJA JOSIPA SLAVENSKOG ČAKOVEC, 4.B Marljivi, složni i puni pozitivne energije

Poznat kao razred uvijek naoružan pjesmom i pozitivnom energijom je razred bekača Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec. Osim što su vrlo marljivi, pa im je i odnos s profesorima odličan, učenici 4.b vole se družiti te je njihov razred pun čvrstih prijateljstava koja su se kroz četiri godine razvila u ona prava, doživotna prijateljstva. Najveće prednosti njihovog razreda su individualnost i različitost. Svaki učenik ima svoj talent i cilj, no upravo ih ta različitost spaja u jednu složnu i savršenu cjelinu. U svojim redovima imaju plesače, pjevače, igrače videoigara, fotografe, pjesnike i prvu pratilju Miss Međimurja 2017.

Njihove Paola i Klara mogu se pohvaliti putovanjima u daleko inozemstvo koja su ih obogatila novim iskustvima. Klara je zahvaljujući svojem angažmanu u ŠAF-u provela tjedan dana u Gruziji, dok je Paola preko Rotary razmjene dva tjedna boravila na Tajvanu učeći njihove tehnike slikanja. Ponos razreda je i Lino, državni reprezentativac u badmintonu, dobitnik nagrade za perspektivnog sportaša Grada Čakovca i Međimurske županije.

Kraj drugog razreda obilježili su dvodnevnim posjetom Bratislavi i Beču, a trećeg maturalnim putovanjem u Španjolsku u kojoj su, zajedno s njima najboljim razrednikom Goranom Karamarkovićem, upoznali sve čari Barcelone, Rima i Lloret de Mara. Tijekom maturalca oduševili su profesore i predstavnike agencije koliko su složni i pošteni te im je kao najboljem razredu agencija poklonila jednodnevni izlet u Graz tijekom adventa gdje su se ponovno dobro zabavili i uživali u božićnom ugođaju.Na druženju u vinogradu
Na završetak srednjoškolskog obrazovanja bekači ne gledaju tužnim očima, već su nestrpljivi zbog novih izazova koji ih čekaju i sretni jer znaju da su stekli prijatelje i prijateljice na koje uvijek mogu računati. Oni su: Sven Cerovec, Marta Čižmešija, Stjepan Dodlek, Nina Dominić, Marta Furdi, Klara Haček, Blanka Herman, Dario Horvat, Josipa Juračić, Paula Kedmenec, Maria Levačić, Donna Maruševac, Magdalena Mikec, Sara Mučić, Maja Nedeljko, Marija Ovčar, Paola Pahek, Dorian Setnik, Marija Magdalena Sokač, Bruno Srnec, Glorija Srpak, Jana Škvorc, Neva Žganec i Lino Zadravec.

NAŠ RAZREDNIK

Za svog razrednika, nastavnika tjelesne i zdravstvene kulture, Gorana Karamarkovića, 4. b kaže da je poznat kao "sportsko lice" Čakovca. Već godinama uz svoj nastavnički posao ulaže velik trud kako bi svoje učenike, ali i općenito sve mlade ljude, uključio u sportske aktivnosti. Radio je kao trener, a osnovao je i dva različita kluba - Powerlifting klub Pozoj i Judo klub Zrinski. Ostvario je impresivne rezultate na području powerliftinga. Višestruki je državni prvak u svojoj kategoriji te trenutni apsolutni prvak države i u powerliftingu i u bench pressu, kao i europski prvak u bench pressu. Glavni cilj mu je svojim primjerom ljubav prema sportu i zdravom načinu života prenijeti na mlade. Bez obzira na mnoštvo obaveza, uvijek nađe ljubavi i strpljenja za svoj razred, svoje bekače s kojima je svaki sat, razrednika ili tjelesne kulture, nova avantura.

PO ČEMU SMO DRUGAČIJI

Volonter do volontera

Posebno su ponosni na broj aktivnih volontera u njihovom razredu: Maria i Maja godinama volontiraju za Hrvatski školski sportski savez kao mlade novinarke, Donna je član udruge Zora, Magdalena i Jana pomažu u MURID-u, a Marija u Atonu.

TOP 5 DOMAĆIH:

1.Neću - Zlatko Pejaković

2.Krankšvester - Gaber

3.Ne ide vino bez harmonike - Bane Mojićević

4.Ima jedna duga cesta - Glasnici mira

5.Kada bagrem procvjeta - Ivan Vlahek

TOP 5 STRANIH:

1.TNT - AC/DC

2.Esperanza - Hilight Tribe

3.Rude - MAGIC!

4.I just called to say I love you - Stevie Wonder

5.Who let the dogs out - Baha Men