Veliki odmor 26.11.2016. 09:48. Zadnja izmjena: 05.01.2017. 12:22.

Dobre vibracije

Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec, 4.D.:Uspješan, kreativan, neustrašiv i nestašan razred

Kada su kročili u ljubičastu gimnaziju nisu ni sanjali da će steći toliko lijepih uspomena, a o kojima bi mogli, navodi 4.d Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec, i knjigu napisati. Kao još neiskusni gimnazijalci, naivno su prekršili prvo pravilo „uvijek hodaj desnom stranom“, a sada sa smijehom hvataju poglede zbunjenih prkača i nostalgično gledaju na dane kada još nisu poznavali svaku skrivenu klupicu.

Učestalim ponavljanjem riječi „maturant“ i pogledom na knjigu na kojoj jasno piše 4.D, pomirili su se s neizbježnom sudbinom – uskoro završavaju srednju školu. Oni su vrlo uspješan, kreativan, neustrašiv i nestašan razred koji osvaja simpatije profesora. Talenata im ne nedostaje i zato osvajaju natjecanja u kemiji, geografiji, sportu i umjetnosti. Kod njih se mogu naći (mali) znanstvenici koji će jednog dana postati veliki, uporni sportaši i ljubitelji umjetnosti. Od 28 razreda u njihovoj školi općim uspjehom uvjerljivo odnose ponosno prvo mjesto.

Njihova razrednica Nevenka Sinković otkrila im je čarobni svijet prirode i na neodoljiv način približila taj dio svijeta, koji su počeli sve više cijeniti. S njom su putovali na dvodnevni izlet na Risnjak koji im je donio još više lijepih zajedničkih trenutaka. Nije ih zaustavila ni kiša, odvažno su, navode dekači, marširali kroz prirodu i domogli se sunčane plaže. Na maturalnom su putovanju posjetili Mljet, putovali Jadranom  i upoznali bogatstva susjednih zemalja.

U školi su sudjelovali u recitacijama, dramskim grupama i predstavljanjima knjiga, a druže se i izvan škole te zajedno izlaze. Plešu, pjevaju, sviraju, glume i to ne samo u školi već i u životu. Svima poručuju da uvijek ostanu nestašni i veseli, baš kao što su i oni, dekači: Bruno Bartolić, Marin Bogdanić, Karla Dujić, Anamarija Goričanec, Petra Grašić, Marina Kljajić, Dorotea Koščak, Aleks Logožar, Martina Ljubić, Helena Marciuš, Leon Marciuš, Rea Mikulan, Katarina Milly, Lucija Naranđa, Marta Novak, Tonka Novoselc, Iva Petermanec, Anja Posavec, Goran Posavec, Karlo Posavec, Sara Sobočan, Luka Strniščak, Franciska Telebar, Helena Turk i Dora Vinković.

Na Radiju 1 gostovali su predstavnici 4.d Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec Marin Bogdanić, Karla Dujić, Rea Mikulan i Lucija Naranđa

TOP PET DOMAĆIH:
1. Narodna - Dječaci

2. Iembi crnac - High 5              

3. Ti si moja prva ljubav - Dino Jelušić     

4. 365 - Saša. Tin, Kedžo        

5. Đurđevdan - Bijelo Dugme

TOP PET STRANIH:
1. Mamma mia - ABBA

2. Bailando - Enrique Iglesias           

3. Wannabe - Spice girls       

4. Talk dirty - Jason Derulo

5. Niggas In Paris - Jay-Z & Kanye West