Veliki odmor 24.10.2016. 10:50.

Dobre vibracije

Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec, 4.E: Jedinstveni i neponovljivi Zlatkini Sunčeki

Razred 4.e Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec ima originalni nadimak koji su dobili zahvaljujući njihovoj razrednici i profesorici hrvatskog jezika Zlatki Grahovec. Oni su Zlatkini Sunčeki, a razrednica svoja sunca, pazi i mazi u protekle tri godine i za njih kaže da su vrckavi i maštoviti.

Ekači čakovečke gimnazije kažu da obožavaju prstiće sa sirom kod tete Piroške i to tako jako da se šale kako bi za maturantske dane mogli biti u njih maskirani. A osim što vole jesti prstiće vole se uključivati u izvannastavne aktivnosti u školi koje vodi njihova Lea Crnčec, prošlogodišnja predsjednica Vijeća učenika. Posebno su ponosni što su tri godine na humanitarnom Sajmu dobrote u Gimnaziji Josipa Slavenskog prikupili najviše novaca prodajući vlastite kreativne radove u čemu ih je koordinirala Marta Ovčar. Razred se uključuje i u sportske aktivnosti- imaju žensku odbojkašku ekipu koja se trudi na školskim turnirima, uspjehe postižu Ivan Lovrek i Mašan Sredanović u stolnom tenisu, Erik Žižek u dizanju utega, Lea Marciuš u plivanju i Tin Novosel koji je pretrčao 100 kilometara te je uz to i odličan badmintonaš.

Učenici ovog složnog razreda dodatno su se zbližili na dvodnevnom izletu u Ljubljanu i na maturalcu u Italiji te kažu kako ni sami ne mogu vjerovati koliko par zajednički provedenih dana može povezati ljude i koliko predivnih uspomena može nastati u tako kratko vrijeme. Zbog velikog zanimanja u prirodne predmete kao što su biologija, kemija i fizika proglašeni su „prirodnim“ razredom. Profesori im govore da su uvijek dobro raspoloženi, otvoreni i komunikativni što je rezultat jedne složne cjeline sastavljene od 26 iznimnih i jedinstvenih pojedinaca koji uživaju u svakom školskom danu.

Njihova sunčana obitelj broji 27 članova, od toga 18 djevojaka, 8 momaka i razrednica, a oni su: Sara Bodulica, Lea Crnčec, Lucija Dania, Sara Hižman, Ana Kadi, Iva Kalšan, Tia Kalšan, Debora Kanižaj, Kruno Kropek, Anja Kunčić, Ivan Lovrek, Lea Marciuš, Lucija Marčec, Marija Močnik, Marta Novak, Tin Novosel, Marta Ovčar, Filip Pranklin, Dora Rob, Mašan Sredanović, Ana Tarandek, Petra Tkalčec, Dominik Tomšić, Kaja Topolnjak, Leonardo Žalar i Erik Žižek

TOP PET DOMAĆIH

1. Nosi mi se bijela boja - Jole     

2. 9 hiljada - Željko Samardžić

3. Moji drugovi - Bajaga

4. Kavali - Rasta

5.Kad procvatu jabuke - Podvinčani


TOP PET STRANIH
1.Work ft. Drake - Rihanna

2.Willst du - Alligatoah

3.Slike s izložbe, Ples Pilića - M.P. Musorgski          

4.Ain't Your Mama - Jennifer Lopez

5.Ex's and Oh's - Elle King