Veliki odmor 29.05.2016. 09:23.

Dobre vibracije

Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec, 4.E: Razred po kojem se pamti generacija

Iako su zaključili nastavnu godinu i u očekivanju su državne mature, gimnazijalci iz 4.e razreda svoju školu itekako lijepo predstavljaju. Za sebe kažu da su uvijek bili glasni i veseli, marljivi, druželjivi i skloni zabavi.

Nastavu su proveli diskutirajući s profesorima o baš svemu, pomažući si međusobno oko gradiva, osobito prije ispita. Uvjereni su da će na državnoj maturi potvrditi naučeno, osobito oni koji su se kroz srednju školu odmjerili i na državnim i drugim natjecanjima. Svestrani razred 4.e objedinio je sportaše, pisce, kreativce… Njihova Stela je sudjelovala na državnim i regionalnim natjecanjima u školskoj odbojkaškoj ekipi, a zajedno s Laurom i Kristin pjevala je u školskome zboru. U prvome je razredu jedan od zborskih slavuja bio i Mihovil, koji je nastupao u HRT-ovoj emisiji „Do posljednjeg zbora“.

Na državnim su natjecanjima često sudjelovali i pobjeđivali. Simona je državna prvakinja u mažoretkinjama, Ana viceprvakinja u hrvatskom jeziku, a Eva je državnu brončanu medalju zaslužila u atletici. Dunja je sudjelovala na državnim natjecanjima iz nogometa, Lovro iz plivanja, Eva i Petra iz rukometa, a Ana iz geografije. Njihova Mateja je poduzetna pa ima vlastiti obrt u kojem izrađuje ruksake kakvi se često viđaju na hodnicima Gimnazije Josipa Slavenskog.

Imaju i predsjednicu, doduše ne države, ali zato Vijeća učenika Međimurske županije i članicu Nacionalnog vijeća učenika Republike Hrvatske - Ivu, koja se godinama bavi i animiranim filmom, zahvaljujući čemu je putovala i osvajala nagrade. Dovoljno je bila zanimljiva najuglednijem američkom Sveučilištu Harvard na kojem je dobila punu stipendiju pa u kolovozu odlazi preko bare na studij. Vilim, dobitnik nagrade za najboljeg plesača Hrvatske, nastupao je na državnim i svjetskim natjecanjima, te ga svi rado gledaju kad nastupa u Čakovcu. Za taj su poduhvat dobivali plusić iz glazbenog.

Odličan maturalac proveli su u Dalmaciji na koji ih je povela razrednica Tanja Šalamon, profesorica biologije. Vrijeme leti pa je tako došao kraj njihovom srednjoškolskom zajedništvu i vrijeme za odlazak na studije u Hrvatskoj, Europi, Americi. Ovaj izniman razred čine: Lucija Bihar, Sara Blažon, Ivan Cvetković, Dunja Đokić, Tina Hatlak, Ana Horvat, Dino Horvat, Mateja Horvat, Anamarija Juras, Elena Just, Martina Kolarić, Lorena Košak, Stela Kuhanec, Simona Marčec, Mihovil Megla, Vilim Poljanec, Viktorija Puzak, Emili Radiković, Iva Ružić, Sara Sečan, Petra Sinković, Laura Šubić, Kristin Tkalčec, Lovro Tkalčec i Eva Zimprich.

TOP 5 DOMAĆIH

1. Ruke - Darko Rundek

2. Afrika - Dino Dvornik

3. Lipe cvatu - Bijelo dugme

4. No sikiriki - Edo Maajka

5. Yugo 45 - Zabranjeno Pušenje

TOP 5 STRANIH

1. No woman no cry - Bob Marley

2. Dani California - RHCP

3. Stand by me - Ben E. King

4. Lemon Tree - Fool's Garden

5. School's out - Alice Cooper