Veliki odmor 05.06.2016. 00:00. Zadnja izmjena: 05.06.2016. 10:12.

Dobre vibracije

Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec, 4.F: Talenata kao u priči

Još kratko traje školska godina u kojoj su maturanti već zaključili svoje nastavne obaveze, no priliku za predstavljanje ima i 4.f Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec. Za sebe kažu da su se u četiri zajedničke godine povezali kao prst i nokat, složni su i zajedno snažni. S njih 26 lako je kroz godine brodila razrednica Nina Mikolaj Varga koja im je predavala matematiku. 

Prirodoslovno-matematičkog su smjera pa će ih većina daljnje obrazovanje nastaviti u srodnom smjeru. Ponose se svojim kolegama koji su se pokazali na raznim natjecanjima. Imaju izvrsne rezultate na državnim i županijskim natjecanjima. U fizici je nenadmašan bio predsjednik razreda Borna Bilas, u matematici se najboljim pokazao Stjepan Požgaj, uz veliku konkurenciju fizičara Borne i Filipa Posela. U geografiji rastura Karlo Štampar. Najponosniji su na uzastopne plasmane na državna natjecanja iz informatike, gdje su ih predstavili olimpijci: Borna Bilas, Livio Benčik, Miro Krištofić i Stjepan Požgaj, a najfilozof im je Livio koji se odmjerio na natjecanjima iz filozofije. Mikrosvijet najbolje poznaje Filip Belovari, a kemiju Damjan Šinjori. Osim na one koji svoje rezultate postižu učenjem, razred je ponosan i na svoje sportaše Filipa Goričanca, Svena Hrešća i Ivana Srneca, a Marta Cividini sve ih je naservisirala u stolnome tenisu. Leon Aleksić i Aleksandar Filo izvanredni su glumci te svoj talent pokazuju na malim daskama Centra za kulturu Čakovec.

Od svih zajedničkih izleta, najdraži im je bio maturalac u Splitu i na Korčuli koji im je osigurao gomilu lijepih uspomena i impresija. Iako nisu bili sigurni jesu li odabrali dobre destinacije za maturalac, uvjerili su se da je najvažnije s kim si, a ne gdje si. Oni su: Leon Aleksić, Filip Belovari, Andreja Belović, Livio Benčik, Emil Bermanec, Borna Bilas, Ivor Borković, Marta Cividini, Ines Filipić, Aleksandar Filo, Filip Goričanec, Sebastijan Grabar, Sven Hrešć, Natan Koraj, Ivana Kosec, Miro Krištofić, Lorena Novak, Neven Novak, Maja Pokrivač, Marta Pongrac, Filip Posel, Stjepan Požgaj, Ivan Srnec, Damjan Šinjori, Karlo Štampar i Vanja Žvorc. 

TOP 5 DOMAĆIH

1. Đurđevdan - Bijelo dugme
2. Kada žene tulumare - Jole
3. Lipe cvatu - Bijelo dugme
4. Apokalipso - Darko Rundek
5. Skoplje ili Beograd - Željko i Daniel

TOP 5 STRANIH

1. Uptown funk - Mark Ronson
2. Drunken sailor - Irish Rovers
3. Rap god - Eminem
4. Gangam style - PSY
5. Drunken lullabies - Flogging Molly