Veliki odmor 22.10.2016. 08:14.

Dobre vibracije

Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec, 4.G: Jezičari dobra srca

Učenici 4.G razreda Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec odbrojavaju dane posljednje godine u srednjoj školi, koju su započeli dobrim djelom - prikupili su namirnice i donirali ih novootvorenom Socijalnom dućanu u Čakovcu. Dok jedni učenici traže prilike da pomognu drugima, drugi ih sami stvaraju te volontiraju i uključuju se u razne humanitarne akcije ili uskaču kao potpora kada vide nekoga kome je pomoć potrebna. Osim što na taj način svoju dobrotu iskazuju izvan škole, odlično se slažu i pomažu jedni drugima i unutar razreda. Kad je potrebno cijeli se razred udruži i nijedna prepreka nije nepremostiva, a u svemu tome podržava ih i pomaže im njihova razrednica, Marija Borko.

U društvu tog komunikativnog, veselog i raspričanog razreda svi se mogu osjećati dobro jer svoju pozitivnu energiju lako prenose na druge. Kažu, kako se vole zezati, ali znaju i kad je vrijeme za ozbiljnost pa kad se nečeg uhvate, to odrade najbolje što mogu. Ovogodišnji maturanti jezičari čakovečke Gimnazije poprilično su svestrani. Osim volontera, u njihovom se odjeljenju mogu lako naći glazbenici, sportaši, umjetnici u različitim područjima te oni koji se bave filmom. Cijeli je razred sudjelovao i na natječaju „Europa pred izazovima“ gdje je njihov zadatak bio snimiti film kojim će prikazati, po njihovom mišljenju, najveće probleme u Europi. Većina njih se slaže, da im je najljepše iskustvo koje su proživjeli zajedno bio maturalac. Na kraju trećeg razreda putovali su u Francusku, Španjolsku i Italiju i stvorili mnogo zajedničkih uspomena za cijeli život.

Ovaj humanitarno osviješteni razred pohađaju Sara Baumgartner, Ines Benčik, Dominik Bistrović, Ena Cilar, Laura Colar Zanjko, Željka Fajfar, Maja Horvat, Marie Claire Horvat, Ivana Jančec, Noemy Katić, Alvaro Lončar, Tamara Mitić, Sara Novak, Antonio Oletić, Maja Oskoruč, Melanija Šajnović, Stela Šarić, Antonela Šepić, Barbara Tišlarić, David Trstenjak, Izabel Vadlja, Tin Vadlja, Klaudia Vrbičić i Lorena Zorković

TOP PET DOMAĆIH

1.Lipe cvatu - Bijelo dugme

2.Pelin i med - Dino Dvornik

3.Noćas mi dođi - Dino Merlin

4.Dio mene - Songkillers ft. Nikola Marjanović

5.Free.mp3 - Dubioza kolektiv

TOP PET STRANIH

1.Cheap thrills - Sia ft. Sean Paul

2.Could you be loved - Bob Marley

3.Hymn for the weekend - Coldplay 

4.Light my fire - The Doors

5.November rain - Guns N' Roses