Veliki odmor 17.04.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 29.02.2016. 13:45.

GOSPODARSKA ŠKOLA, 3.CV

Jedva čekaju da počnu raditi

 

Cvjećari i vrtlari iz 3.cv razreda Gospodarske škole Čakovec dobro su se složili od početka srednjoškolskog obrazovanja. Osobito su dijelili svoje uzbuđenje vezano uz struku koju su upisali i kojoj se i danas jednako raduju. Priznaju da su prvih dana bili malo zbunjeni, no, i to je mladenačka opuštenost brzo prebrodila, pa su se međusobno počeli družiti i izvan škole. Kao i svako mladenaštvo, i njihovo je obilježeno međusobnim razmiricama, zajedničkim odlascima s nastave izvan predviđenog okvira, prijateljstvima. Kažu da su ubrzo shvatili da ih odlasci s nastave, popularno frentanje, neće daleko odvesti, pa su se složili da je bivanje u školi pod svaku cijenu i ocjenu bolje od izlaganja neželjeznim posljedicama po sve njih.

 

U 3.cv razredu danas je 14 djevojaka, a ako tome dodamo podatak da ih je u prvom razredu bilo 24, tad je jasno da se brojka uvelike smanjila. U svakom slučaju, cvjećari i vrtlari iz ove generacije poštuju ono što su naučili, njeguju kreativnost i žele se radom usavršavati i dopunjavati svoje vještine. Ako ih pitate o školskom uspjehu, tad kažu da se baš i nisu iskazali, ali imaju svoje svijetle primjere, poput Mije Mance koja je kao sportašica postigla čak četiri naslova državne prvakinje u streličarstvu i Nikoline Đuranec koja je osvojila drugo mjesto na Međunarodnom natjecanju u postavljanju stolnog aranžmana. Praksu obavljaju na školskoj ekonomiji Mihovljan i u Školi. Raduje ih rad u Mihovljanu jer vide prostor na kojem se mogu izraziti i učiti. Istodobno, ni u Školi nije loše. U njoj za različite prigode izrađuju bukete i aranžmane koje uspiju i prodati putem školskih sajmova. Raduje ih maturantska godina i sve što je pred njima. Škola će im, naravno, nedostajati, što osobito vrijedi za razrednicu Biserku Vojnović koja im je tijekom ove tri godine bila i podrška i nastavnica i prijateljica.

 

U 3.cv razredu su: Lucija Bratko, Marija Dominik, Nikolina Đuranec, Ivana Hergotić, Nikolina Horvat, Sabrina Kolarić, Melani Novak, Gabrijela Radiković, Valentina Tepeš, Alenka Tomašić, Ana Brizić, David Hajdinjak, Mija Mance i Sara Mitrašinović.

Izvor: 3129