Veliki odmor 23.04.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 29.02.2016. 13:45.

GOSPODARSKA ŠKOLA ČAKOVEC, 3. FPK

Školovat ćemo se i dalje

 

U čak tri strukovna smjera okupile su se učenice 3.fpk razreda čakovečke Gospodarske škole. To su buduće frizerke, pedikerke i kozmetičarke. Sve one za svoja zanimanja tvrde da ih zanimaju i da najviše od svega uživaju u samoj praksi. Ako je suditi po tome, sigurno je da će svoj budući posao raditi predano i s veseljem.

 

Njihova razrednica Davorka Gregorić dosad im je davala nedvojbenu podršku u školskim aktivnostima i osobnim preferencijama, pa tako mnoge među učenicama ističu da će svoje obrazovanje nastaviti na četvrtom stupnju. Većina ih želi postati majstorima i otvoriti vlastite obrte, a vrijeme će pokazati hoće li u tome sve biti jednako uspješne. Važno je da visokih ciljeva i volje ima.

 

Ovaj je razred u Školi među onima koji imaju najmanji broj izostanaka, a jedan od najviših prosjeka ocjena. Na maturalnom putovanju nisu bile, ali su zato zajedno proučavale Gorski kotar i odlazile na stručne ekskurzije. Ove godine učenice tog razreda imaju prilike sudjelovati u europskim projektima iz Comenius programa. Tako je jedna ekipa već boravila tjedan dana u Mađarskoj, u veljači su boravili u Istanbulu, a koncem mjeseca odlaze u Bugarsku. Na kraju školske godine bit će u prilici putovati na Maltu i u Sloveniju. Svima se posebno dopala stručna ekskurzija u Beograd na Sajam kozmetike i frizerstva. U 3.fpk razredu su Maja Arambašić, Jelena Bužanić, Elizabeta Hoblaj, Maja Ivković, Samanta Jagec, Viktorija Mikloška, Katarina Palfi, Samantha Škvorc, Matea Žuljić, Asja Petković, Mirna Jazvec, Martina Laptoš, Izabela Matanović, Ines Novak, Maja Novak, Melani Peršak, Karla Pintarić i Sanja Škvorc.

 

Prošlog su tjedna gošće Radija 1 bile Valentina Tepeš, Ivana Hergotić i Alenka Tomašić, učenice 3.CV Gospodarske škole Čakovec. (fotografija ispod)

Izvor: 3130