Veliki odmor 31.01.2017. 10:51. Zadnja izmjena: 31.01.2017. 10:56.

Dobre vibracije

Gospodarska škola Čakovec, 3.kpo: Dio praktične nastave odrađuju izvan granica Hrvatske

Polako i nestrpljivo dane do kraja srednjoškolskog obrazovanja odbrojavaju učenici 3. KPO razreda Gospodarske škole Čakovec. Svi su redom kreativci i jako uspješni u svojoj struci, a podijeljeni su u tri zanimanja: krojač, pismoslikar i obućar. Na kraju drugog razreda teška srca oprostili su se s razrednikom Vedranom Ivankovićem te prihvatili novu razrednicu Ines Šarić. U školskim su klupama proživjeli mnoge dobre i zanimljive trenutke, kojih će se, kako kažu, rado sjećati. Kad je potrebno izvršiti neki zadatak odrade ga najbolje što mogu iako većinom nisu aktivni na satu. Na nastavi su ponekad nemogući pa većina profesora s njima nekad gubi živce, ali opet ih uspiju nasmijati i kažu da su najzabavniji razred.

Krojači i pismoslikari prošle su godine posjetili Sloveniju gdje su bili dva tjedna na praktičnoj nastavi te stekli nova znanja, upoznali drugu školu i nove prijatelje. Obućare ove godine čeka praktična nastava u Portugalu gdje će naučiti nešto više o svojoj struci, a krojači će to obaviti praksom u Francuskoj. Po ocjenama su više-manje svi jednaki i nema učenika kojeg bi po školskom uspjehu posebno izdvojili. Na kraju drugog razreda bili su na maturalcu u Segetu Donjem pokraj Trogira gdje su se odlično proveli. Obišli su mnoga mjesta, a imali su vremena i za druženja i za tulume. U razredu zna doći do nekih svađa i nesuglasica, no ipak pokušavaju biti složan razred jer će se uskoro rastati. Za sebe kažu da su najbolji i da razrednica može biti ponosna što je dobila takav razred.

Na početku prvog razreda ih je bilo 26, a sada ih je samo 21 - 15 djevojaka i 6 momaka. Za rastanak razrednici poručuju da su joj zahvalni na strpljenju i debelim živcima koje je izdvojila za njih. Oni su: Kristijana Barić, Manuela Oršoš, Elena Modlic, Marin Bubek, Dorian Okreša, Samanta Jambrović, Marina Stanko, Viktor Drvenkar, Filip Paman, Sandi Srnec, Katarina Čutura, Đurđica Hošnjak, Anja Hergotić, Kristina Bogdan, Silvija Ješarević, Nataša Juras, Sanela Foder, Martina Srnec, Sanela Mesarić, Maja Novak i Anja Goričanec.



TOP PET DOMAĆIH

1.Kad se prijatelji rastaju - Jasmin Stavros
2.Prijatelji - Thompson
3.Narodna - Dječaci
4.Pjevajte nešto ljubavno - Hladno pivo
5.Ringišpil - Đorđe Balašević

TOP PET STRANIH

1.Forever young - Alphaville
2.How deep is your love - Calvin Harris & Disciples
3.Don't let me down - The Chainsmokers
4.Blue - Eiffel 65
5.Closer - The Chainsmokers