Veliki odmor 28.02.2018. 10:37. Zadnja izmjena: 06.03.2018. 06:56.

Ispit zrelosti

GOSPODARSKA ŠKOLA ČAKOVEC, 4. CP: Četiri godine suradnje i prijateljstva

Kao razred, kažu budući tehničari cestovnog prometa iz Gospodarske škole Čakovec, složni su i uvijek spremni jedan drugome pomoći. U četiri godine srednjoškolskog obrazovanja zajedno su doživjeli puno uspona i padova, ali sve su prebrodili međusobnom suradnjom. Kako zbog dobrih trenutaka, tako i zbog onih loših, učenici 4.CP dobili su mnogo iskustva koje namjeravaju iskoristiti u budućnosti, u daljnjem školovanju ili na radnom mjestu. Cjelokupno srednjoškolsko učenje, ali i mučenje, navode, ostat će im u dobrom sjećanju upravo zbog dobrog društva i prijatelja koje su stekli putem. Ipak, u najljepšem im je sjećanju maturalno u Zadru na kojem su bili na kraju trećeg razreda. Obišli su Zadar i njegovu okolicu - Nin, Biograd, Park prirode Vransko jezero, Šibenik i Nacionalni park Krka. Vidjeli su mnogo znamenitosti i ljepote hrvatske obale, no najzabavnija su im bila druženja u hotelu poslije razgledavanja. Gospodarska škola Čakovec provodi projekt ERASMUS+ preko kojeg su i učenici 4.CP razreda imali priliku odraditi praksu u inozemstvu, a to su pojedinci i prihvatili pa su tako neko vrijeme boravili u Njemačkoj i Portugalu gdje su stekli mnoga lijepa iskustva. Kroz četiri godine bili su i na stručnim ekskurzijama. Više puta putovali su u Zagreb gdje su gledali predstavu u Teatru Exit i posjetili Tehnički muzej dok su u Rijeci upoznali i učili o društvu Luka Rijeka i tunelu Učka. Rado se uključuju u razne aktivnosti unutar škole, poput školskih predstava, javnih prezentacija škole i mobilnosti učenika. Učenici 4. CP razreda Gospodarske škole Čakovec su: Katja Braniša, Magdalena Fleten, Matej Hergotić, Maja Horvat, Jasmin Ignac, Lorena Janušić, David Kraljić, Benjamin Krnjak, Stefani Lovrec,, Željka Malek, Mirela Milinković, Vedran Muršić, Patrik Novak, Nedeljko Oršuš, Katarina Pokrivač, Nikola Rok, Petar Šenica, Ivan Vrbanec, Leon Vrček, Vanesa Žganec i Hrvoje Žuna. Današnji maturanti prošle školske godine, u trećem razredu

NAŠA RAZREDNICA

U Gospodarskoj školi Čakovec radi profesorica geografije Petra Trstenjak, razrednica 4. cp razreda koja za svoje učenike ima samo riječi pohvale. S razredom, navodi profesorica Trstenjak, sve četiri godine ima lijepu suradnju. - Razvijamo međusobno poštovanje, ravnopravnost i prihvaćanje različitosti. Kao razred su dobri i nastavnicima je lijepo raditi s njima, naglasila je razrednica 4. CP.

PO ČEMU SMO DRUGAČIJI

Razred ponosno navodi da su posebni po tome što su na više događanja pomagali radu policijskih službenika. Sudjelovali su u akciji Sigurnost u prometu i učenicima prvih razreda osnovnih škola na početku školske godine pokazali kako se snalaziti u prometu te su na prometno frekventnim mjestima u gradu Čakovcu brojili su promet. Osim pomaganja policiji pohvaliti se mogu i volontiranjem. U prosincu 2016. godine, povodom Međunarodnog dana volontiranja, posjetili su sklonište za životinje u Čakovcu i donirali hranu za napuštene pse. Neki učenici sudjelovali su i u izradi i snimanju filma Nezaustavljivi u sklopu projekta Gelem, gelem. U školskim predmetima vezanima uz struku najboljom se pokazala Katarina Pokrivač. U četvrtom razredu uspjela se plasirati na državno natjecanje iz prometnog znanja te se svi u 4. CP nadaju da će tamo postići što bolji plasman.

Na maturalnom putovanju u Zadru

TOP 5 DOMAĆIH

1.Kad procvatu jabuke - Ivica Pepelko

2.Brizgalna brizga - Atomik harmonik

3.Na stanu - Učiteljice

4.Pusti me - Lepi

5.Kajkavci - Vid Balog i Adam Končić

TOP 5 STRANIH

1.Fireflies - Owl City

2.Despacito - Luis Fonsi

3.MF From Hell - The Datsuns

4.Havana - Camila Cabello

5.You Don't Know Me - Jax Jones