Veliki odmor 21.03.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:42.

Gospodarska škola Čakovec, 4.LŠ

Zasigurno najmanji razred u Gospodarskoj školi Čakovec je onaj koji pohađaju maturanti logističari i špediteri. Samo ih je petnaest. Njihovo je usmjerenje tehničara za logistiku i špediciju praktično donedavno bilo vrlo traženo, no, s ulaskom Hrvatske u Europsku uniju, situacija se promijenila. Tome usprkos, prostora za rad s njihovom budućom kvalifikacijom ipak ima, no, većina će svoj srednjoškolski uspjeh nastojati iskoristiti za upis na fakultet.
Možda upravo zbog toga što ih je samo petnaest, u 4.LŠ ističu da su vrlo složni i da među njima nikada nije bilo spornih pitanja. Na maturalnom su putovanju bili na Makarskoj rivijeri. Boravili su u mjestu Gradac i proveli nezaboravnih tjedan dana, obogaćenih upečatljivim izletom u Dubrovnik i obilaskom zidina u srcu grada.
Kažu da puno vole svoju razrednicu Petru Trstenjak jer bez nje nebrojene srednjoškolske sitnice ne bi uspjeli riješiti. Dio razreda može se pohvaliti da je prošao praksu u Frankfurtu, u Njemačkoj, gdje su stekli vrijedna iskustva. Također su izletom u Luku Rijeka došli do spoznaja vezanih uz struku, a sam grad im se također dopao kao mjesto života i rada.
Učenici ovog razreda rado se druže i izvan nastave, pa su zajednički izlasci vikendom već uvriježena stvar. Oni su: Marko Bohnec, Edvin Bujan, Mihael Bujan, Luka Crnčec, Josipa Drk, Renata Galobić, Elizabeta Haček, Ivana Horvat, Lana Horvat, Dario Lesar, Aleksandar Novak, Lucian Pintarić, Aleš Ružić, Dubravka Sabo i Antun Šafarić. Predstavnici razreda gostuju na Radiju 1 u utorak, od 17.30, a prošlotjedni gosti bili su maturanti 4.CP Gospodarske škole Glorija Nađ, Miro Lacković, Denis Žnidar i Petar Horvat.