Veliki odmor 27.02.2016. 14:00. Zadnja izmjena: 19.05.2016. 10:48.

Dobre vibracije

Gospodarska škola Čakovec, 4.LŠ: Na praksu u Finsku, Njemačku i Sloveniju

U početku ih je bilo 23, a sada samo 16 u razredu. Oni su budući logističari i špediteri iz 4.lš razreda Gospodarske škole Čakovec. Kažu za sebe da su izvan nastave vrlo složni, a u školi si međusobno pomažu pa se jedinstvo osjeća na svakom koraku. Vole se zezati, no to ne znači da se povremeno ne posvađaju - da bi se kasnije mogli pomiriti. 
Kažu za sebe i ovo: „Nismo baš nešto aktivni što se tiče samog rada na satu, a ako bude prilika za opravdano izostajanje sa sata, uvijek smo za“. U zemlji koja se diči time da voli znanje, ovo baš i nije vrlina, no mladi su pa stignu naučiti i onu da čovjek vrijedi onoliko koliko znanja i vještina posjeduje. Kad je zabava u pitanju, u skladu je s njihovim godinama da vole druženja i zajednička putovanja, no maturalac nije bio jedno od takvih. Na maturalno su putovanje otišla njih četvorica, Luka, Karlo, Dino i Danijel, a većina je ostala doma. Njima dobrog raspoloženja nije nedostajalo, no šteta je što ga nisu podijelili s kolegama iz razreda. 
Budući da ne obavljaju praksu u domaćim tvrtkama, Gospodarska škola im omogućava da putem projekata na praksu odu u inozemstvo. Tako ove godine, po prvi put, idu na praksu u Finsku, Njemačku i Sloveniju. Diče se i kolegom Patrikom Črnčecom koji se natjecao u informaciji i postigao zavidan uspjeh, a u razredu ima i učenika koji sudjeluju na raznim sportskim natjecanjima.
U prve dvije godine kao razred ih je vodila razrednica Mirjana Novoselec, a potom ih preuzela Barbara Vnuk. 
Kad završe srednju školu, mnogi planiraju otići iz svojih domova i potražiti za sebe dobru budućnost. Nek im je sa srećom i dobrim uspjehom. Oni su: Melanija Blagović, Josipa Braniša, Dino Čanadi, Patrik Črnčec, Karlo Dovečer,Bijanka Fučko, Anita Jug, Ivan Kelemenić, Emina Križaić, Ivan Lesar, Tena Maltar, Danijel Mikac, Katarina Pancer, Karla Podvezanec, Luka Varga i Valentina Žvorc. 

 

  TOP 5 DOMAĆIH TOP 5 STRANIH
1. Esi mi dobar, Bad Copy  I wanna get high, CypressHill 
2. Podigla me iz pepela, Vuco Make it Bum Dem, Skrillex & Damian
3. Bela Ciganka, Panjobi Mc Party Up, DMX
4. Nije mene dušo ubilo, Halid Muslimović Hardcore, Tropkillaz 
5. Volim piti, Vuco The next Episode, Dr. Dre ft. Snoop Dogg