Veliki odmor 15.01.2018. 09:58. Zadnja izmjena: 15.01.2018. 09:59.

Ispit zrelosti

GRADITELJSKA ŠKOLA ČAKOVEC, 4. B: Vrckavi i razigrani arhitektonski tehničari

Od prvog dana kada su budući arhitektonski tehničari, danas maturanti, zajedno sjeli u srednjoškolske klupe prošle su tri godine i nekoliko mjeseci. Isprva su, kažu sami, bili pomalo zbunjeni i nisu znali što ih u Graditeljskoj školi čeka, no brzo je tu zbunjenost zamijenio žamor, smijeh i pozitiva. Nakon samo par mjeseci provedenih zajedno dobro su se upoznali i shvatili kako se odlično slažu iako se bave različitim stvarima. U razredu imaju sportaše, glazbenike, vatrogasce, ribolovce, volontere, glumce, kreativce i majstore u AutoCAD-u. Marko Blažona njihov je ponos, u trećem razredu sudjelovao je na državnom natjecanju u AutoCAD-u, a posebno su ponosni i na Teu Pal koja je nedavno sudjelovala na jedrenju Jadranom – floti Mirno more. Od početka njihova srednjoškolskog obrazovanja razredna postava današanjeg 4. b Graditeljske škole Čakovec se ponešto promijenila. Iz razreda su tijekom godina ispratili petero učenika, a jedan učenik im se pridružio.

Kroz školovanje su upoznali mnogo profesora od kojih su puno naučili te će s puno korisnih informacija napustiti školu. U razredu s dvanaest naprema šest, navode učenici, vodi ženski dio tako da one drže „tri kuta razreda“ i u većini slučajeva vode glavnu riječ, no ne daju da bude nepravednosti i da dečki ostanu zakinuti. Ponekad se ne slažu od prve u svim odlukama, no uvijek pronađu zlatnu sredinu koja odgovara svima. Nakon srednje škole većina bekača planira nastaviti školovanje, neki će pokušati upisati fakultet u Hrvatskoj, drugi će se prijavljivati na fakultete van granica naše države dok se oni koji ne planiraju nastaviti školovanje nadaju da će pronaći što bolji posao u struci. Na maturalnom putovanju u trećem razredu posjetili su Prag, Bratislavu i Budimpeštu gdje su se divno proveli unatoč nesnosnim vrućinama i dugim vožnjama. S putovanja su im ostale doživotne uspomene kojih se i danas pod odmorima i na druženjima izvan škole uvijek rado prisjećaju.

Oni su Leon Baranić, Katarina Bermanec, Patricia Blažon, Marko Blažona, Ana Ciglarić, Gabrijela Erdelji, Andi Hatlek, Karla Ivanović, Iva Jagec, Ivan Krčmar, Patrik Lodeta, Ana Marija Oreški, Marko Ovčar, Tea Pal, Paulina Sever, Katica Šafar, Sara Toplek i Jana Vlahek.Odlično se slažu iako imaju različite interese

NAŠA RAZREDNICA

Njihova razrednica Mirela Polgar – Kunčić predaje im hrvatski jezik koji im nije najdraži predmet, no razrednica im je, naglašavaju, najdraža. Svih godina učenicima je stalna i neizmjerna podrška i neumorno podnosi sve njihove srednjoškolske hirove. Osim što im je najdraža, za razrednicu kažu da je stroga i pravedna i uvijek zna popustiti do prave mjere. Profesori četvrtom B Graditeljske škole govore da su uvijek dobro raspoloženi, komunikativni i da su razred u kojem se dobro osjećaju, a takvo je i mišljenje razrednice. - Bez imalo subjektivnosti, moji bekači su neponovljivi. Vrckavi su, ponekad zaigrani, ali prije svega su vrlo pozitivne mlade osobe. Protekle tri godine su nam brzo prošle. Imali smo uspona i padova u radu, u traženju sebe. Nadam se da će nakon završetka svog srednjoškolskog obrazovanja nastaviti svoje snove i sretna sam što sam bila dio njihova života, kazala je M. Polgar – Kunčić.

PO ČEMU SMO DRUGAČIJI

4.b je treća generacija arhitektonskih tehničara u Graditeljskoj školi. Maštoviti su, sa širokim spektrom interesa. Sportske aktivnosti za njih su nezaobilazne, posebno vole nogomet i košarku. Angažirani su i na drugim područjima. Marko Blažona je u 3. razredu sudjelovao na državnom natjecanju u AutoCAD-u i osvojio 7. mjesto. Leon Baranić bio je na županijskom natjecanju iz engleskog jezika, a Karla Ivanović osmislila je pjesmicu zbog koje je škola bila zapažena na obilježavanju Europskog dana jezika u Zagrebu. Ove nastavne godine posebno su ponosni na uspjeh Katice Šafar, čija je pjesma Koraci moji bila među tri najbolje u državi na natječaju za najbolja pjesnička ostvarenja koje organizira Udruga učeničkih domova Republike Hrvatske.

 

TOP 5 DOMAĆIH

1.Đurđevdan - Bijelo Dugme

2.Jack & Johnny - Connect ft. Coby

3.Ako me ostaviš - Mišo Kovač

4.Zbogom dame, zbogom prijatelji - Prljavo kazalište

5.Rane - Dino Merlin

TOP 5 STRANIH

1.Where are you now - Alan Walker

2.I want to break free - Queen

3.Subeme la radio - Enrique Iglesias

4.Blue - Eiffel 65

5.Ain't your mama - Jennifer Lopez