Veliki odmor 19.05.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 29.02.2016. 13:46.

GRADITELJSKA ŠKOLA ČAKOVEC, 4.B

U 4.b razredu čakovečke Graditeljske škole tvrde da su mali, ali simpatičan razred. Ima ih samo devetnaest, a prema zanimanjima su se dominantno opredijelili za arhitektonske tehničare - njih trinaest, dok su tri maturantice građevinske tehničarke za graditeljsko naslijeđe.
Ovih su dana već polako na izmaku snaga jer su tijekom prošlog tjedna odjenuli maturantske uniforme i, u kombinaciji s nastavom, pohodili mjesta na kojima se mogu dobro zabaviti. Kako i priliči, svi su odreda različiti karakterom, no glavnina ih voli sport i njime se bavi, o čemu svjedoči razrednica Mirela Polgar-Kunčić, prof. Izdvajaju Iliju Ambruša, Matiju Antonovića, Juricu Radeka, Zvonimira Božaka i Filipa Ivančića koji su članovi školskog nogometnog kluba Graditelj te Ivana Bedića, člana školske rukometne ekipe.
Aktivni su i kad ih pitate o natjecanjima. Na državnom natjecanju iz nosivih i arhitektonskih konstrukcija Graditeljsku školu i njezin 4.b predstavljali su Željka Kovač i Mišel Novak, dok je na županijskom natjecanju iz engleskog jezika to činio Lovro Kovačić.
Lani su bili na maturalnom putovanju u Linzu, Regensburgu, Pragu, Telču i Beču. Jedino što ih na tu temu ne uveseljava jest činjenica da je putovao tek dio razreda. U cjelini, ovaj razred za sebe kaže da će njihova sloga i intenzivan kontakt koji imaju i izvan škole nastojati biti dio njih i u vremenu koje je pred njima - kad školske klupe Graditeljske škole napuste zauvijek.
Oni su: Ilija Ambruš, Matija Antonović, Ivan Bedić, Zvonimir Božak, Filip Ivančić, Željka Kovač, Lovro Kovačić, Luka Lisjak, Kristina Mihalec, Mišel Novak, Patricija Peršak, Jurica Radek, Valentina Srbiš, Tomislav Šambar, Neven Šantek, Sanja Šoltić (arhitektonski tehničari), Eni Debelec, Helena Jakupak i Maja Kolarić (građevinske tehničarke za graditeljsko naslijeđe). (l)

Izvor: 2873