Veliki odmor 17.05.2017. 09:21.

Dobre vibracije

Graditeljska škola Čakovec, 4.d: Medijskim vebačima četiri godine proletjele u trenu

Učenici završnog razreda u eksperimentalnom programu Medijski tehničar i web dizajner ili kako ih skraćeno zovu – medijski i vebači smješteni su u 4.d razred Graditeljske škole Čakovec. U razredu ih je 25, a kako kažu, imaju najboljeg razrednika na ovom prostoru - profesora Aleksandra Rožu. U prvom razredu sve im je bilo čudno, a svaki predmet teško savladiv, no, danas su na sve navikli i učenje im nikad nije problem. Četiri godine brzo su im prošle te su pri kraju srednjoškolskog obrazovanja veseli i znatiželjni kao i na početku, a zezanja u njihovom razredu nikad ne nedostaje. U njihovu se razredu često svira i pjeva jer imaju tri gitarista.

Rijetko se svađaju, ali ako dođe do prepirke onda se razred pretvara u ratnu zonu. Ipak, svi zajedno dobro funkcioniraju. Većina dekača namjerava se baviti strukom i nakon srednje škole i rijetki su oni koji se nisu našli u zanimanju medijskog tehničara ili web dizajnera. Satovi su im odlično popunjeni s puno praktičnog rada i zanimljivih tema. U četiri su godine puno naučili. Zahvalni su profesorima koji su imali strpljenja raditi s njima i koji su dali sve od sebe da ih upute u struku. Puno je događaja i zabavnih trenutaka obilježilo njihovo školovanje, a sada se fokusiraju na najteži dio školovanja i nešto što im još teže pada – rastanak. Medijski tehničari su Nina Drk, Denis Hižman, Kristina Jagec, Karla Kovačić, Martina Krnjak, David Kundih, Anja Kušar, Paula, Pintarić, Dora-Veronika Smilić, Lucija Šafarić, Lana Tisaj, Lara Tkalčec i Ivor Trojnar, a web dizajneri Filip Blešć, Anja Bučela, Lui Kavran, Marin Korinek, David Kraljić, Karlo Kukovec, Tiana Kutnjak, Ivan Mezga, Leonardo Perhoč, Josip Šokec, Manuela Tomašić i David Zak.

TOP PET DOMAĆIH:

1.Stojim na kantunu - Đavoli

2.Ne zovi doktora - Prljavo kazalište

3.Nemoj srećo nemoj danas - Riblja čorba

4.Igra rock'n'roll cela yugoslavija - Električni orgazam

5.Lipe cvatu - Bijelo Dugme

TOP PET STRANIH:

1.Faded - Alan Walker

2.Lean on - Major Lazer

3.Chip thrills - Sia

4.Thinking out loud - Ed Sheran

5.Dancing on my own - Cakum Scott

 

1 Maturanti 4.d razreda Graditeljske škole Čakovec

2 Prošlog utorka u studiju Radija 1 gostovali su maturanti 4.ht Ekonomske i trgovačke škole Čakovec Martin Mučić, Lada Nikolić i Luka Radiković