Veliki odmor 02.05.2016. 10:33. Zadnja izmjena: 02.05.2016. 10:45.

Budi moja zlatokosa

Humanitarnim šišanjem građani pomogli bolesnoj djeci 

"Imam dugu kosu i najbolje što mogu učiniti za bolesnu djecu jest darovati svoju kosu. Pošto imam dvoje djece i meni bi bilo drago da netko učiniti nešto takvo za njih, a meni će kosa ponovo narasti", kazala je Renata Vrbanec iz Strahoninca koja je u sklopu humanitarne akcije Budi moja zlatokosa nesebično odrezala dobar dio svoje kose.

Akciju su pokrenuli maturanti Volonterskog kluba Graditeljske škole, a priključili su im se i frizeri maturanti Gospodarske škole te maturanti Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec. Humanitarni događaj privukao je brojne građane koji su šišanjem vlastite kose, doniranjem financijskih sredstava, kupnjom kolača po simboličnoj cijeni od pet kuna, maštovitim oslikavanjem dijelova tijela i sudjelovanjem u origami radionicama pripomogli izradi vlasulja za djecu oboljelu od malignih i autoimunih bolesti.

Ovom plemenitom akcijom prikupljeno je više od 800 kuna, a na šišanje vlastite kose odlučilo se dvadesetak građana. Čakovečki maturanti predali su donacije i kosu udruzi Kosa ljubavi koja prikuplja sredstva za izradu vlasulji koje se potom poklanjaju djeci oboljeloj od teških bolesti.