Veliki odmor 04.06.2019. 08:19. Zadnja izmjena: 04.06.2019. 08:19.

Kome leže strani jezici?

Ivanovečki učenici i učitelji posjetili su Španjolsku

Učenici Osnovne škole Ivanovec Lorena Brzuhalski, Noah Janković, Nikolas Kolarić, Vanja Modrinjak, Marko Novak i Marina Oršuš, ravnateljica Palmina Novak te učiteljice engleskog jezika Ivana Gradečak i Marina Đura nedavno su se vratili s posjeta Španjolskoj. Treća je to država koju su u sklopu Erasmus + projekta posjetili ivanovečki učenici, a čiji je cilj usporediti kako se uče strani jezici u raznim državama Europe. Boravili su u Alovera, Guadalajara, blizu Madrida. Učenici i učitelji s partnerima iz Cipra, Norveške i Danske prisustvovali su nastavi.

- Možemo naći puno sličnosti u školskim sustavima. Učenici također koriste udžbenike koje mogu mijenjati svake četiri godine, tehnologija se polako uvodi u izvođenje nastave, a učitelji koriste vrlo sličnu metodologiju. Razlika je u tome što njihovo obavezno školovanje traje od 6 do 16 godina. Budući da se u Španjolskoj na televiziji svi filmovi i serije sinkroniziraju i djeca su zakinuta čuti izvorni govor na engleskom jeziku, to uvelike utječe na kvalitetu njihovog izgovora. Učenici u Hrvatskoj su puno bolji u komunikaciji na engleskom jeziku - primjećuje učiteljica Ivana Gradečak. Slobodno vrijeme učenici i učitelji ivanovečke Škole iskoristili su za razgledavanje znamenitosti i druženje s lokalcima.

- Španjolska i Španjolci sve su nas oduševili. Ljudi su srdačni, velikodušni i vrlo simpatični. Jedva čekamo rujan kad ćemo mi biti domaćini, poručuju iz OŠ Ivanovec.