Veliki odmor 03.12.2016. 09:22.

Knjižnica Nikola Zrinski Čakovec

Izložba dječjih radova Oboji svijet šarenim bojama tolerancije

Na Općem odjelu Knjižnice "Nikola Zrinski" Čakovec u petak, 25. studenog je otvorena izložba dječjih radova Oboji svijet šarenim bojama tolerancije.

Izložba je rezultat radionica održanih diljem zemlje i radova pristiglih na natječaj "Oboji svijet tolerancijom" u organizaciji Foruma za slobodu odgoja i promovira toleranciju, nenasilje i mirno rješavanje sukoba među učenicima osnovnih i srednjih škola. Preko 1900 učenika/ca iz 19 županija iz Hrvatske, 206 škola i učeničkih domova i 272 mentora ove godine, s impresivnih 880 radova uključilo se u ovogodišnji natječaj „Oboji svijet!“.

Opći cilj projekta, promoviranje tolerancije, nenasilja i mirnog rješavanja sukoba se postiže nizom dobro uhodanih aktivnosti, poput radionica o toleranciji, nenasilju i mirnom rješavanju sukoba u Knjižnicama Grada Zagreba, nagradnim natječajem Oboji svijet, priredbom Oboji svijet te izložbom učeničkih radova u prostorima Knjižnica Grada Zagreba, ali i u gradovima Splitu, Osijeku, Čakovcu i Rijeci.

Izložba je ostvarena u suradnji s Forumom za slobodu odgoja i Centra za Mlade Čakovca, bit će otvorena do 16. prosinca, a ulaz je slobodan.

Izvor: Željka Hatvalić Strahija