Veliki odmor 29.12.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:30.

OSNOVNA ŠKOLA ŠTRIGOVA I RODITELJI ZAJEDNO

Kazališna predstava i Djed Mraz u Štrigovi

U Osnovnoj školi Štrigova svake se godine za matičnu školu koju sad polazi 187 đaka i tri područne škole – u Stanetincu s deset đaka, u Železnoj Gori sa 17 đaka i u Prekopi gdje je troje đaka -  organizira posjet Djeda Mraza mališanima.

Uz darove koje za one najmanje, učenike od prvog do četvrtog razreda, osiguravaju roditelji, uobičajeni je dar – knjiga, CD i slatkiši u paketiću. I to nije sve. Domicilni Autoprijevoznik Jakopić daruje prijevoz s autobusom na kat do Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu kamo vozi odjednom sve mališane, učenike od prvog do četvrtog razreda na predstavu "Miševi i mačke na glavačke".

Kad dođe Djed Mraz (ove je godine taj kostim nosio volontirajući za školu Ivan Novak), ni mališani ne ostaju dužni. U Stanetincu, u "srednjkoj" brojem đaka područnoj školi, dočekali su sjedobradog djeda s pjsemom, plesom i priredbom, prikazom prave međimurske "čehare", na kojoj se – osim čehanja perja – još štošta toga događa.

Budući da je PŠ Stanetinec jedino javno mjesto na kojejm se djeca mogu okupiti u toplom, na podjelui dariova došli su svi mališani iz sela, ne samo đaci te male škole. 

Zabilježio i snimio M. Belčić