Veliki odmor 28.11.2017. 11:31. Zadnja izmjena: 28.11.2017. 11:33.

Petak, 10. studenog

MALA SUBOTICA Obilježili Dan Tomaša Goričanca

Poseban i svečan dan za OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica bio je petak, 10. studenoga kada su u školi obilježili Dan Tomaša Goričanca u sklopu kojeg je organizirana i 2. Sobočka smotra filma. Tema Dana Tomaša Goričanca bila je igra i danas zaboravljene igračke kojima su se igrali naši bake i djedovi. U kratkom i zanimljivom programu neki od talentiranih i svestranih učenika predstavili su se plesom, pjesmom i recitacijom nakon čega su svi uzvanici i gosti mogli razgledati dvije izložbe radova učenika.

Jedno je bila izložba fotografija Rovinj-portret grada Camerom obscurom koja je nastala na fotoradionicama u suradnji s Centrom M.A.R.E. iz Rovinja i CVU Batana iz Rovinja za osobe s posebnim potrebama, teškoćama u razvoju i invaliditetom, te učenika osnovnih i srednjih škole iz Rovinja i Pule, a druga izložba nastala je kao rezultat natječaja S kiem su se i kak naši japeki i mamice igrali, koji je osmislila Željka Štampar Zamuda, učiteljica matematike. Cilj je bio iz zaborava vratiti što više starih igara i igračaka, a od svih pristiglih radova oni najbolji su nagrađeni. Za najbolji likovni rad odabran je onaj Lare Mavrin, učenice 7. razreda OŠ Belica, najbolji litererni rad je rad Tiare Korent, učenice 4. razreda OŠ Petar Zrinski Šenkovec dok je za najbolju fotografiju nagrađen učenik OŠ Gornji Mihaljevec Jakov Trupković.

U zanimljiv i fantastičan svijet filma odveli su ih članovi medijske grupe sa svojim učiteljicama Ivom Mihalic Krčmar i Nikolinom Hampamer organiziravši 2. Sobočku smortu filma s ciljem širenja medijske pismenosti kod učenika.

Izvor: Nikolina Hampamer