Veliki odmor 26.06.2017. 23:37. Zadnja izmjena: 27.06.2017. 07:39.

Umjetnost u školi

Radovi govore – dječja mašta može doista svašta

U Područnoj školi u Peklenici Tatjana Kraljić, predsjednica Likovne udruge "Izvor" Mursko Središće, sa suradnicom Aleksandrom Mikulaj, od početka ove (upravo završene) nastavne godine radi s mališanima sklonim likovnom izrazu. Petnaest polaznika likovnih radionica predstavilo je za kraj nastavne godine izložbom "Putovanje kroz povijest" svoja dostignuća u razvijanju likovnog stvralaštva kroz pet tema u radovima: "Maje i Inke", "Grčka", "Egipat", "Japan" i "Barok".

Tim se ciklusom zapravo započelo četverogodišnji program/projekt Udruge u kojem se polaznike male likovne škole upoznaje sa svim tehnikama crtanja i slikanja, omogućava slobodno izražavanje kroz likovne radove. Nakon izložbe u Područnoj školi u Peklenici radovi polaznika male likovne škole preseljeni će biti u središćansku gradsku upravu, jer aktivnosti Likovne udruge "Izvor" podržava Grad sredstvima iz proačuna.

Za otvorenje izložbe u svojoj maloj školici priredili su učenici i kulturno – umjetnički program u kojem su sudjelovali Sara Debelec sa scenskom igrom, Fran Horvat i Ema Horvat sa pjesmom "Kotiček", Mateo Drk sa recitacijom "Na bejlu nedelu", Anamarija Turk zapjevala je međimursku "Mamica su štrukle pekli", a Nika Maltarić, Lorena Kovačić, Nina Ter i Martin Murković zasvirali su na gitarama.

U znak zahvale za predani rad gradonačelnik Dražen Srpak je polaznike likovne radionice i njihove mentorice nagradio s jednodnevnim ulaznicama za kupanje u Termama Sv. Martin, a područnoj školi Peklenica donirao je sportske rekvizite za nastavu tjelesnog odgoja. U malu likovnu školu ove su godine išli Teo Tomašić, Antun Sršan, Fran Horvat, Karla Vuk, Lorena Kovačić, Marija Hatlek, Ema Horvat, Lea Kukan, Taisa Tomašić, Melani Širok, Manuela Jezernik, Nika Maltarić, Anamarija Turk, Magdalena Sršan i Ivan Mikulaj.