Veliki odmor 26.08.2019. 10:57. Zadnja izmjena: 26.08.2019. 10:58.

STEM kuhanje

MALI ZNANSTVENICI: Kemija u kuhinji

Rasplesani špageti, čarobni cimet ili gumeno jaje samo su dio pokusa s kojima su se upoznali mali polaznici znanstvenih radionica nedavno održanih u Čakovcu. Za vrtićki su uzrast, zbog velikog zanimanja, održane čak tri radionice pod nazivom Mali znanstvenici, učenici od 1. do 3. razreda pohađali su radionice Kemija u kuhinji, dok je onima od 4. do 7. razreda bila namijenjena radionica STEM kuhanje.

Svi su pokusi izvedeni pomoću tvari dostupnih u kućanstvu te djecu potiču na istraživanje svijeta oko sebe. Sa znanošću ih je, na način prilagođen njihovu uzrastu, upoznala profesorica kemije Lana Šarić, Čakovčanka sa zagrebačkom adresom, koja ističe da je upravo predškolski, kao i raniji osnovnoškolski uzrast, idealno vrijeme za upoznavanje djece s okolinom koja ih okružuje i za uvođenje u svijet znanosti.